ye-logo.v1.2

«Мастер-шеф. Професіонали»: як хмельницький кухар готував концептуальні страви Великоднього кошика

Суспільство 2165
Леонід Малюга - учасник шоу "Мастер-шеф. Професіонали"
Леонід Малюга - учасник шоу "Мастер-шеф. Професіонали". Фото: інстаграм malugaleonid

Леонід Малюга у десятці кращих.

В ефірі одного із телеканалів вийшов черговий випусти кулінарного шоу «Мастер-шеф. Професіонали», в якому бере участь хмельницький кухар Леонід Малюга. Цього разу показували свої кулінарні уміння десятка кращих шефів сезону.

Кулінарну битву розпочали із поділу на три команди. Леонід Малюга та ще троє учасників одягнули сині фартухи. Перший конкурс судді вирішили присвятити Великодню – учасники мали створити пасхальні композиції. Головна умова, щоб страви відображали святковий настрій і були гарними на смак. Однак ускладнювало завдання те, що приготувати так званий «великодній кошик» потрібно було за ресторанним варіантом.  

Концепція «синіх» була наступною – розкрити традиції страв через кухні різних країн. Так їм вдалося поєднати Італію, Францію, Україну та Індію. Готували кулінари котлету по-київськи, курча кокле, панетоне, сирний десерт, холодець, цукерки з ягодами, м'ясний рулет. Усі страви вподобали судді і назвали результат «синіх» одним із кращих.

Другий конкурс був уже не командний, а кожен учасник окремо мав поремонтувати свої здібності. На кухонних поверхнях кулінарів очікували коробки із наборами продуктів для страв, які готували їх конкуренти на першу презентацію. Із кожного з цих інгредієнтів шефи мали приготувати зовсім іншу, кращу страву.  Леонід на перший презентаційний конкурс готував десерт із гречки, який випав Лілії, а страва Лілії, каре молодого ягняти в паніруванні, відповідно – Леоніду.

«Змагатись з Лілею у приготуванні каре немає сенсу, бо це її профіль. Я буду іти іншим чином. Буду робити холодну закуску тартар. Для мого імпровізованого тартару потрібна кислота, щоб якось його заправити. Я беру лохину, додаю туди червоного вина, цукор і розмарин. Виходить кисло-солодка заправка до м'яса», - коментує свою ідею приготування стави Леонід. 

За його словами, інгредієнти, з яких довелося готувати Лілії вона вперше бачила. Тому це був для неї своєрідний виклик, з яким вона повинна була справитись. Так кулінарка приготувала полунично-трояндове желе з кокосовим мусом, шоколадними монетками і гелем, попкорн з гречки. Судді відзначили десерт учасниці, як і холодну закуску, яку готував Леонід - рублене м’ясо ягняти із кокосово-пармезанним кремом і зеленим маслом. Завдяки вдалому приготуванню та ідеям, Леонід та Лілія не потрапили до «битви чорних».

У цьому випуску шоу покинула Лідія Корнієнко.

Читайте також:  Пономарьов, Круть та інші: Великодня пісня 12 мовами (ВІДЕО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую