ye-logo.v1.2

З Різдвом Христовим: вітальне звернення від представників Духовної ради Хмельницького

Суспільство 941

Цьогоріч Різдво українці офіційно святкують 25 грудня.

Різдво Христове в Україні завжди вважалося одним з найбільших релігійних свят. Цього року українці будуть його святкувати 25 грудня. У цей день закінчується 40-денний Різдвяний піст, тому на святковому столі можуть з'являтися м'ясні та молочні страви. Ще одна традиція у день Різдва – ходити у гості до рідних та близьких, колядувати та вітати зі святом одне одного. Влаштовують також своєрідне театральне дійство із різними персонажами - вертеп. Таким колективом ходять по хатах та колядкою сповіщають про народження Христа.

«Христос нроджується! Дорогі краяни, подоляни, хмельничани і гості нашого міста, сердечно поздоровляю вас із Різдвом Христовим! Народження Христа відбулося для усіх, але в сьогоднішніх умовах я хочу наголосити на тому, що від нас залежить чи приймемо ми його як пастухи і волхви, чи будемо приймати його як цар Ірод. Чи впустимо ми в своє життя Христа і своїми ділами, і своєю молитвою, своїм милосердям, яке повинні проявляти християни по відношенню до ближнього. Будемо наслідувати Його чи виженемо? І проявляючи злобу, будемо наслідувати царя Ірода. Сьогодні вітаю усіх жителів Подільського краю та усіх воїнів-захисників, тому що їхня любов до цієї землі та українського народу, яка проявляється не тільки їхніми словами, але, перш за все, їхніми ділами, є прикладом для багатьох націй та країн». 

Павло Юристий, єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський ПЦУ

«Я щиро Вам бажаю, щоб у ці дні до нас також поверталася віра, надія і любов. Тому що у цей час смутку, у час різних переживань і трагічних подій, які є поруч з нами, все ж таки надія на Бога, надія на добро і милосердя, завжди має бути присутня у нашому народі. І той, хто дає це – це наш люблячий Бог. Тому зустрічаючи маленьке дитятко у яслах та приход Бога, ми також стараємося зустрітися із тою правдивою любов'ю, надією та добром. Нехай Бог благословить всіх нас тим світлом Віфлеємської зірки, яка осяяла цю подію. Христос рождається, славімо Його!».

Іван Данкевич, митрофорний протоієрей, Вікарій Кам'янець-Подільської єпархії УГКЦ.


 
«Найголовніше – це приготування духовне, щоб людина відкрила своє серце, подумала про Бога та про те, що Він хоче їй дати. Насправді, сьогодні ми маємо багато різних приписів, законів і правил, але разом із тим ми маємо час війни, де, часом, ці приписи та закони не можемо виконати. Тому Господь хоче приходити до наших сердець, сімей та країни. І в цей важкий час Господь дає нам надію та силу для того, щоб ми далі жили, боролися та молилися. В цей час ми бачимо багато нужденних і слабких. Ми в це Різдво пам'ятаємо про наших військових, про полонених, про всіх тих, хто зараз є у важких життєвих обставинах. Тому це свято також їм може дарувати надію, надію на те, що Господь є з нами».
Микола Лучинськийнастоятель парафії Христа Царя Всесвіту, голова Духовної Ради.

«Кожного разу, коли я думаю зараз про Різдво та чую різдвяні мелодії, я не можу не згадати хлопців, які зараз в окопах, і що Різдво означає для них. Або людей, які живуть в прифронтових територіях без світла. І це свято тим більше значуще для них, тому що Різдво – це народження світла серед темряви. Різдво – це прихід надії там, де є зламані серця і люди сидять в мороку. Різдво – це перемога життя над смертю. І саме це значення Різдва має виходити на перший план для нас, християн, особливо в цей період».

Ростислав Кудін, пастор Церкви Християн Віри Євангельської «Зоря життя», секретар Духовної ради м. Хмельницького

Від щирого серця прийміть світлі побажання зі святом Різдва! Нехай Господь Бог буде неймовірно добрий до вас і подарує свою безмежну любов, тепло і віру. Христос народився! Славімо Його! 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую