Гаряча тема:
- Війна
Медики назвали причину отруєння людей на весіллі в Ізяславі
У лікарню було госпіталізовано дев’ятеро людей.
Медики назвали причину, яка спровокувала отруєння людей на весіллі в Ізяславі. Нагадаємо, 10 вересня до Ізяславської районної лікарні почали поступали люди з ознаками отруєння. Усі вони були на весіллі в Ізяславі у місцевому закладі громадського харчування. На лікарняних ліжках опинилося дев’ятеро осіб.
«Результати лабораторного дослідження показали, що причиною спалаху став золотистий стафілокок, який був виявлений у працівника закладу ресторанного господарства та у твердому сирі, який був у стравах. У шістьох з дев’яти захворілих виявлений аналогічний збудник», - розповіла лікар-епідеміолог Державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Лариса Венгер.
Відомо, що стан хворих стабілізувався і троє осіб вже виписані з лікарні.
Довідка:
Стафілококи – це бактерії, які є однією з головних причин харчових отруєнь. Їх є понад сто відомих видів. Найбільш патогенним (здатним викликати захворювання) є золотистий стафілокок. Розповсюджується як повітряно-крапельним (при кашлі, чханні та просто диханні), так і контактно-побутовим шляхом (через різні предмети), потрапляє до організму з їжею.
Золотистий стафілокок має здатність розмножуватись у харчових продуктах. Найчастіше - у молочній продукції, м’ясній (напівфабрикати, ковбаси) та кондитерських виробах, рибі (слабосолоній, консервах).
Стафілокок здатний виробляти ентеротоксини, які є отрутою для людини. Захворювання людей виникає після споживання їжі, яка містить як живі бактерії, так і їхні токсини.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: