ye-logo.v1.2

У Китаї розповіли про ліки, які дають обнадійливі результати проти COVID-2019

Здоров'я 2208
У пацієнтів, які отримували препарат, тест на коронавірус був негативним за порівняно короткий час
У пацієнтів, які отримували препарат, тест на коронавірус був негативним за порівняно короткий час. Фото: pixabay.com

Клінічні випробування були проведені пацієнтах в лікарнях в Ухані і Шеньчжені.

Медична влада Китаю заявила, що ліки, за допомогою яких у Японії лікують нові штами грипу, виявилися також ефективними при лікуванні пацієнтів із новим коронавірусом. Про це повідомляють texty.org.ua з посиланням на британське видання Guardian.

У повідомлення йдеться про те, що представник китайського міністерства науки і техніки Чжан Сіньмінь заявив, що препарат під назвою Favipiravir також відомий як Avigan, розроблений фармацевтичною дочірньою компанією концерну Fujifilm, дає обнадійливі результати в клінічних випадках в Ухані та Шенжені. Ліки давали кільком сотням пацієнтів.

Схожу інформацію оприлюднили також на сайті nv.ua. Тут зазначають, що компанія розробила препарат в 2014 році. Він вводиться пацієнтам з коронавірусом і в Японії ще з лютого.

«Це дуже безпечно і явно ефективно», - цитує видання Чжана Сіньмінь. І додає, що клінічні випробування показали, що у пацієнтів, які отримували препарат, тест на коронавірус був негативним за порівняно короткий час, тоді як симптоми пневмонії були помітно зменшені.

Пацієнти, які приймають фавіпіравір, дали негативний результат в середньому через чотири дні, в порівнянні з 11 днями у контрольній групі. За словами Чжана там не спостерігалося ніяких явних побічних ефектів.

Інша клінічне дослідження в Ухані показало, що пацієнти, які отримували фавіпіравір, одужували від лихоманки в середньому за 2,5 дня в порівнянні з 4,2 днями у інших пацієнтів. Симптоми кашлю також покращилися протягом 4,6 днів — приблизно на 1,4 дня раніше, ніж у тих, хто не приймав препарат.

Читайте також: Такої епідемії, яку спровокував коронавірус, у світі не було 102 роки.

Зазначається, що лікарі в Японії використовують ті самі ліки при середніх симптомах, щоб не дати COVID-19 розмножитись у тілі пацієнта – проте джерела в міністерстві охорони здоров'я Японії стверджують, що при сильних симптомах препарат уже не допомагає.Тобто, він не спрацьовує добре, коли вірус уже розмножився.

texty.org додають, що той-таки фавіпіравір у 2016 році японська влада надавала Гвінеї під час спалаху Еболи як термінові полегшувальні ліки.

«Favipiravir потребуватиме дозволів урядів для терапії пацієнтів із COVID-19, оскільки від початку його призначено для лікування грипу. Для цього, звісно, потрібні клінічні досліди з результатами, що перевищують «ефект плацебо», - зазначають texty.org.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую