ye-logo.v1.2

Сьогодні хмельницькі активісти долучаться до всесвітнього марафону написання листів

Суспільство 2193
Фото: maydan.drohobych.net

7 грудня 2012 року активісти Amnesty International долучаться до найбільш масштабної та однієї з найефективніших правозахисних акцій у світі, яку щороку проводить Amnesty International до Міжнародного дня захисту прав людини.

У нашому обласному центрі співорганізатором акції виступає Хмельницька правозахисна група. Як розповів координатор Марафону у Хмельницькому Степан Кушнір, акція стартує сьогодні о 15:00 за адресою вул. Проскурівського Підпілля, 77, культурний простір "ГНІЗДО" (в приміщені магазину "Добро").

У цьому році Марафон в Україні триватиме з 7 до 10 грудня.

Долучитися до акції можна також на сайті Amnesty International, зокрема ось тут  можна обрати героя і написати листа солідарності або ж йому, або владі.

Загалом учасники Марафону у 35-ти містах Україні писатимуть листи від руки урядам наступних країн, де відбуваються порушення прав людини, – Азербайджан, Білорусь, Гватемала, США, Тайвань, Росія та Україна. Таким чином, рух Amnesty International створює тиск на уряди та домагається змін на краще у кожному окремому випадку. Крім того, учасники матимуть можливість написати листа особисто жертвам порушень прав людини, щоб висловити свою солідарність та підтримку.

Серед героїв цьогорічного Марафону – відомий білоруський правозахисник Алєсь Бєляцький, журналіст з Азербайджану Мехман Хусейнов, учасниці російського гурту Pussy Riot та Яків Строган, жертва міліцейського свавілля в Україні.

Минулого року в Україні було зібрано майже 5 500 листів, написаних від руки, а загалом у світі – 1,376,492.

Довідково:
Amnesty International — всесвітній рух, що об’єднує понад 3 мільйони людей із більш ніж 150 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіми правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах. Amnesty International в Україні проводить кампанії проти тортур та безкарності міліції в Україні, за скасування смертної кари в Білорусі та за припинення дискримінації в Європі. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую