ye-logo.v1.2

Хресна хода, що вшанувала пам'ять царя, таки пройшла запланованим маршрутом

Суспільство 2585
Віктор Паламарчук
Фото: Віктор Паламарчук

Хмельницькі козаки від куреня І.Нечая, які були проти такого заходу, так і не з'явилися.

Сьогодні Хмельницький козачий курінь, що є територіальним представництвом від “Чорноморського козачого війська” у Придністров'ї, провели хресний хід, в пам'ять про єдину канонізовану царську сім'ю, сім'ю Романових, яких розстріляли у 1918 року. Хода пройшла від храму Георгія Побідоносця, що на Дубово, до Майдану Незалежності і далі до Вічного Вогню.
Близько сотні вірян з різних храмів міста приєдналися до заходу. Як зазначив Ігор Арсенюк, атаман війська: “Це один з днів, коли ми звертаємо увагу усіх небайдужих до покаяння, адже вбивство царя, який був Богом помазаний на престол — страшна біда. Звертаємо увагу на цінності сім'ї, тому що родина Романових завжди допомагала нужденним, на фронті, була не байдужа до проблем людей”.
Курінні козаки цього війська також зазначили, що варто замислитися над об'єднанням пост-радянських держав, особливо України, Росії та Білорусі, вказуючи на противагу Європейський Союз, адже у ті часи велика Русь була непереможна. Демократія вже вижила себе, єдине, що нас врятує — це прихід нового царя, який буде помазаний на трон.
А от козаки Хмельницького окремого козацького куреня імені І. Нечая в голові із Сергієм Скоробогатим виступили категорично проти того, щоб вшановувалася царська сім'я Романових на теренах України. Якщо Росія канонізувала його, то нехай такі дійства проводять саме там, а не на Хмельниччені. Також пан Скоробагатий зазначив, що його курінь буде всіляко протидіяти ході, але потасовок та скандалів, так і не сталося. Віряни пройшли запланованим маршрутом без ексцесів.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую