ye-logo.v1.2

Суддя у справі Червонюка: «Ми вийшли на фінішну пряму»

Суспільство 3551
Фото: Вікторії Мамотюк

Саме так резюмувала сьогоднішнє слухання суддя Хмельницького міськрайонного суду Світлана Дручкова.

«Важко слухати справу усім: потерпілим, захисту, прокурору і мені. Ми вийшли на фінішну пряму. Залишилося мало свідків. Давайте ми організуємося, завершимо цю справу і винесемо вирок. Мені важко вас контролювати. Я розумію, що одні вважають, що я протилежну сторону взяла, а інші - навпаки. Я як між молотом і на ковальнею. Але ніякої сторони я не приймаю. Я думаю, що ми завершимо цю справу ще 3 лютого. Ще допитаємо свідків, експертів і обвинуваченого. Заслухаємо засідання апеляційного суду. І готуйтеся потрохи до дебатів, щоб ми їх не відкладали», - звернулася до сторін суддя Світлана Дручкова.
На сьогоднішньому ж засіданні були допитані поняті, експерти та свідки. Зокрема завідуючий відділенням Хмельницького обласного наркодиспансеру Віталій Забедюк повідомив, що після дорожньо-транспортної пригоди поведінка у Дмитра Червонюка була замкнута та загальмована, мова «змазана», підвищений артеріальний тиск, легкий запах алкоголю з роту. Алкотестер «Драгер» показав 0,79 проміле алкоголю в крові – легкий стан сп’яніння. Аналіз же крові Дмитра Червонюка видав інший результат - 0,42 проміле. Пояснити таку різницю Віталій Забедюк не зміг.
Суду вдалося допитати і нового свідка, що того вечора бачив смертельну дорожньо-транспортну пригоду. Ним виявився велосипедист, про якого потерпілі заявляли раніше, от тільки його особу вдалося встановити лише нещодавно. Хлопець на власні очі бачив як «Toyota RAV 4» Дмитра Червонюка збила Олега Крушельницького.
«Я виїхав на бордюр біля зупинки і почув чи якийсь сигнал, чи звук гальм, різко розвернувся і побачив як людина робить крок і у нього влітає машина. Від удару він відлетів далі за зупинку. Я розгубився, кинув велосипед на землю. Біля мене були два мужики, але вони нічого не бачили. Чорний «джип» пропустив чоловіка. Збитий переходив дорогу на пішохідному переході», - розповів свідок Роман Степанчук.
Хлопець повністю виключив імовірність того, що саме невідомий чорний «джип» збив Олега Крушельницького – це зробив автомобіль підозрюваного. У захисту Дмитра Червонюка виникла підозра у правдивості показів свідка, особливо коли з’ясувалося, що прокурор спілкувався з тим декілька тижнів тому. Після попереджень про кримінальну відповідальність за дачу неправдивих свідчень, Роман Степанчук розхвилювався, проте на схемі показав судді де перебував він та загиблий. На відеореєстраторі також видно і велосипед свідка, але сторону захисту це не задовольнило, адже розпізнати самого хлопця неможливо.
Експерт Вінницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Володимир Базелевський провів власне трасеологічне дослідження, відповідно до якого автомобіль Дмитра Червонюка збив Олега Крушельницького перед пішохідним переходом. Клопотав за проведення експертизи адвокат захисту Вадим Кащенко.
«Згідно висновку та тих даних, які були надані для проведення експертизи, місце наїзду на пішохода Крушельницького 8 метрів та 31 сантиметр від крайньої межі пішохідного переходу. Були виявлені уламки та розсип бруду на мінімальній відстані від межі пішохідного переходу один метр та двадцять сантиметрів. Відповідно наїзд не може бути ближчим ніж 1,2 метра, а уламки переміщаються у сторону руху транспортного засобу перед ним, тому експерт прийшов висновку, що це може бути не менше 8 метрів та 31 сантиметр при швидкості 90 кілометрів на годину. Якщо ж швидкість, як стверджує сторона обвинувачення, більша, то місце наїзду буде ще далі від пішохідного переходу», - пояснив Вадим Кащенко.
Вадим Базелевський був останнім, кого допитали у цей день. Решта свідків не з’явилися. Тому суд ухвалив примусово доставити на наступне слухання, яке відбудеться 3 лютого, чотирьох свідків. Також повинні допитати ще одного експерта.
 

Коментарі:

Старпом Василь 30.01.2014 23:46

Ух "мальчишки и девченки", я так розумію, що на ваш погляд хлопця варто уже завтра відпустити? І мабуть водійськік права ще повернути, а Крушельницьких змусити відремонтувати "Тойоту". Так? Мені цікаво чому у вас чотирьох сторінки у "Вконтакті" створені синхронно 14 січня? Мабуть ще й зареєстрували їх на одну електронку? Це типу "сам пишу і сам собі відповідаю"?

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую