ye-logo.v1.2

Пригоди на Балканах. Албанія — країна, де цілуються чотири рази

Туризм 3037

Незважаючи на те, що більшість албанців сповідує іслам, молодь частіше ходить у нічні клуби, ніж у мечеті.

Хмельничани Анна Думанська та Богдан Місюренко, які вже цілий місяць мандрують автостопом балканськими країнами, діляться враженнями від столиці Албанії Тирани.
На саму столицю можна виділити кілька годин, за які можна подивитися, в принципі, все основне. У центрі Тирани розташовуються мечеть Ефем бей, вежа з годинником, оперний театр, пошта, локальний ринок, головна площа і кілька пам'ятників.
“Ми запитали в інформаційному центрі, де можна знайти сувенірні магазини, чим дуже здивували працівницю. Все ж вона показала на карті вулицю, де, нібито, можна подивитися ринок сувенірів. Але на цій вулиці ми виявили лише речі, що були у вжитку, та два магазини антикваріату, - розповідають мандрівники. - Мабуть, сувеніри тут перестали виготовляти вже давно, а листівки продавалися, надруковані ще в 1988 році”.
З власного досвіду хмельничани помітили, що за кількістю сувенірів та їх різноманітності можна судити про розвиток туризму в країні. Так, в Албанії з цим поки не дуже. Але їх порадувало те, що зараз по всій країні активно все будується і поліпшується. Це говорить про те, що через кілька років Албанія, яка має досить довгу берегову лінію, а також красиві гори, зможе конкурувати з туризму з іншими популярними балканськими країнами.


“Албанія нам здалася досить традиційною країною. Тут молодь шанує своїх батьків і боїться сказати їм про те, що у них є хлопець чи дівчина, тому зустрічатися їм доводиться таємно, - діляться враженнями Аня та Богдан. - Хоча більшість населення сповідує іслам, мало хто реально ходить в мечеті або виконує намаз п'ять разів на день. Жінок з покритою головою ми також майже не бачили. При цьому в центрі міста є безліч нічних клубів, які просто таки переповнені молоддю”.


Албанська мова дуже складна для запам'ятовування, тому хмельничанам вдалося тільки вивчити слово подяки - «фаліміндері». Також нас здивувало, що в Албанії люди при зустрічі та прощанні цілуються в щоки аж чотири рази.
“У деяких країнах прийнято цілувати тільки один раз , в інших - 2, іноді - 3. Але ось в Албанії люди цілуються аж чотири рази! Цікаво, чи є країни, в яких цілуються 5 і більше разів?!” - розмірковують мандрівники.

Також мандрівників здивувало, що на вулицях Албанії наприкінці квітня продається зелена алича. Виявилося, що тут навіть дорослі так сильно люблять недостиглу аличу, що купують її склянками і їдять прямо на вулицях, посипаючи сіллю. І що найдивніше, що стиглим такий фрукт вони не люблять і не їдять його в сезон!


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую