ye-logo.v1.2

На Лезнево «маршрутка» злетіла у струмок. Є жертви (ФОТО, ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Суспільство 7687

Водій автобуса «ПАЗ», який курсував за маршрутом №9, не впорався з керуванням та з'їхав з дороги у струмок.

«Близько 17.00 години у середу, 11 червня, у Хмельницькому по вулиці Тихій 52-річний водій, керуючи маршрутним автобусом «ПАЗ», під час руху по вулиці Тихій на заокругленій ділянці вулиці, яка йде на спуск, не впорався з керуванням та з’їхав у річку. Внаслідок ДТП один пасажир, 74-річний пенсіонер, загинув на місці події, водій та 29 пасажирів отримали тілесні ушкодження. 19 із них госпіталізовані у лікарні міста. Загалом в салоні автобуса перебувало близько 35 чоловік», — повідомили у прес-службі обласного управління міліції.

Автобус здійснював регулярні перевезення пасажирів за маршрутом № 9 «Лезневе-2 — універмаг «Юність». Більшість потерпілих — пенсіонери, які увечері повертались із дач у місто.

«Я ним їхала додому. Проживаю у цьому масиві на вулиці Світанковій, — розповідає місцева жителька. — Мій чоловік був в автобусі під час аварії. Чоловік поїхав у поліклініку, бо лікується у судинного хірурга. Я зійшла з автобусу, а чоловік сів у нього. І пройшло буквально десять хвилин, як він дзвонить і каже, що потрапив в аварію. Гальма відмовили, і автобус в цю канаву вилетів. Сказав, що весь у болоті і підвестися не може. Травмпункт їх не прийняв, то повезли у приймальне відділення міської лікарні».

«Зі слів водія, він спускався з горбка, коли в автобуса відмовили гальма. Тоді він намагався зменшити швидкість., гальмуючи двигуном, перейшов на понижену другу передачу, проте двигун на ходу заглох. Кермо не замкнуло, але через те що його гідропідсилювач вимкнувся, кермо не вдалося повернути, і автобус з'їхав у струмок, — каже інспектор Державтоінспекції Андрій Прокопенко. — Автобус проходив огляд перед виходом на маршрут о 6-ій ранку, відмітка є. На момент дорожньо-транспортної пригоди в автобусі сиділи 25 пасажирів, ще п'ятеро стояли».

Як повідомив Андрій Прокопенко, у результаті аварії 21 пасажир, серед яких було двоє дітей, отримали різні травми. Ще один загинув, вилетівши з вікна автобусу.

«В автобуса відмовили гальма — і він з гірки злетів в озеро у районі вулиці Тиха. Пасажири зараз у середньому та важкому стані. У них переломи та забої у різних місцях. Серед постраждалих є двоє дітей. Ще один загинув», — розповіли на станції швидкої медичної допомоги.

На допомогу пасажирам та водію автобусу кинулися мешканці району та рятувальники.

«О 16.40 нам надійшло повідомлення від свідків події, що пасажирський автобус з'їхав у кювет. На місце події невідкладно були направлені пожежно-рятувальні підрозділи Хмельницького. Постраждалих на ношах доправляли до карет швидкої медичної допомоги, а водія довелося вирізати за допомогою спеціального обладнання, адже він був затиснутий конструкціями автобуса», — пояснив керівник прес-служби обласного управління рятувальників Андрій Козак.

Не лише медичну, але й психологічну допомогу довелося надавати постраждалим у ДТП. В шоковому стані перебували діти.

«Прибувши на місце, побачив дівчинку восьми років, яка сиділа біля своєї бабусі і плакала. У неї були негативний психо-емоційний стан та паніка. Дитина плакала, хвилювалася за бабусю, кликала маму і хотіла додому. Заспокоювати довелося і родичів потерпілих, які згодом приїхали», — говорить психолог рятувальників.

Наразі призначено ряд експертиз. По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 286 — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Санкції статті передбачають ув'язнення до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого. Слідство триває.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую