ye-logo.v1.2

Екс-заступник Ядухи: Женіть люстраторів «за городи»!

Політика 4774
автора
Фото: автора

Депутат облради, а ще донедавна «член команди Ядухи» Микола Катеринчук з трибуни сесійної зали «наїхав» на першого заступника голови ОДА Олександра Симчишина.

Головна причина, яку Микола Григорович озвучив, – Олександр Сергійович не погоджує запропоновану кандидатуру Олега Гуменного на посаду начальника управління інфраструктури та туризму Хмельницької обласної державної адміністрації. Також, за словами пана Катеринчука, Симчишин «особисто курує люстраційні процеси молодиків-свободівців, які вриваються на підприємства, до управлінь та відділів і заважають керівникам працювати».
У своєму емоційному виступі Микола Григорович пов’язав зі свободівцями всі негаразди і навіть звинуватив їх у «деморалізації правоохоронних органів».
«Мені шкода правоохоронні органи, бо вони деморалізовані саме тим одним відсотком виборців, які проголосували за ВО «Свобода». А керівникам підприємств хочу порадити: закупіть ручки від лопат і створіть народні дружини, а коли приходять до вас з люстраціями – женіть їх тими ручками від лопат поза дядькові городи, щоб вони аж капці губили!» – порадив екс-чиновник.

«Сьогодні кожен державний службовець, кожен правоохоронець, кожен, хто працює на державу, має прокинутися зранку і сказати одне: я став чесним, хабарів не беру і не даю. Я – інший! Давайте переламаємо себе!» – емоційно завершив свій спіч Микола Катеринчук.

Гаряча промова екс-чиновника не залишилася без уваги колег-депутатів. Голова обласної ради Іван Гончар звинуватив самого Миколу Катеринчука, що той підтанцьовував минулій владі і саме на їхніх руках кров Небесної сотні. Олег Хавронюк парирував словами Шекспіра: «Судити чужі гріхи беретеся? Так на свої подивіться й до чужих не доберетеся» і порадив Катеринчуку згадати географію: звідки прийшов голодомор і куди були «вивезені мільйони гривень готівкою». Ще один обласний депутат Руслан Лещишин по-своєму розтлумачив спіч Миколи Катеринчука. Мовляв, «Свобода» наступила на мозоль контрреволюції та хабарникам, які дерибанили бюджети і будували корупційні схеми.
«Зараз, коли ми почали руйнувати ці схеми і ліквідовувати їх, вони (екс-чиновники) почали всі скавуліти, і пішла шалена атака проти ВО «Свобода». Але ми будемо боротися до останнього», – пояснив Руслан Миколайович.

Довідка: Микола Катеринчук, депутат Хмельницької обласної ради, висунутий обласною організацією політичної партії «Сильна Україна», пенсіонер. З березня 2012 року до лютого 2013 року був заступником голови ОДА Василя Ядухи звідки й пішов на пенсію.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую