ye-logo.v1.2

Іван Гончар облився водою з льодом

Суспільство 3370

Голова Хмельницької облради взяв участь у флешмобі під назвою «Іce bucket challenge».

Перед будівлею обласної ради Іван Гончар, одягнений по-домашньому: в шортах і шльопанцях, привселюдно вилив собі на голову тазик води з льодом.

Так він прийняв виклик «33 каналу» взяти участь у всесвітній акції «Ice Bucket Challenge» та передав естафету першому заступнику голови Хмельницької ОДА Олександру Симчишину, заступнику голови облради Ігор Хитруку та отцю Володимиру з церкви на вул. Тернопільській. Іван Ярославович пожервував на допомогу воїнам АТО 1000 гривень з власної кишені.

«До такої акції повинні долучатися всі і збирати кошти для своєї армії, для своїх бійців. Кожен політик повинен розуміти: не годуєш армію свою, годуватимеш чужу. Ми повинні допомагати і брати участь у подібних флешмобах», - зазначив Іван Гончар.

За словами Івана Ярославовича, він обливався холодною водою і раніше, а взимку купався, тому сьогоднішнє завдання далось йому просто, як гра.

«Я люблю спорт і веду здоровий спосіб життя, чого і всім бажаю», - підкреслив він.

Тисяча гривень – не єдина допомога голови облради тим, хто зараз перебуває в АТО. З його ініціативи було створено благодійну організацію «Подільський фонд допомоги українській армії», яка надає матеріально-технічну допомогу військовим, здійснює доставку амуніції військовим частинам.

Виклик взяти участь у флешмобі також отримали міський голова Сергій Мельник, який вже перерахував тисячу гривень на лікування капітана Олександра Петраківського, і голова ОДА Леонід Прус. Та ніхто з них особливого бажання обливатися поки що не виявляє.


Довідка: «Ice Bucket Challenge» - всесвітня акція, метою якої є привернення уваги до хвороби ALS - бічного аміотрофічного склерозу. Суть флешмобу полягає в тому, щоб вилити собі на голову відро холодної води, а потім передати естафету своєму другові. При цьому учасник може відмовитися від душу, але натомість має пожертвувати гроші хворим. Внести кошти можна, навіть якщо учасник акції приймає виклик і обливається водою.
В Україні акція була переосмислена, і багато людей, включаючи і публічних особистостей, обливаються холодною водою на підтримку волонтерського руху в цілому і викладають в Інтернет відповідні відео. Зараз більшість учасників жертвують кошти воїнам АТО.

 

Автор Галина МЕЛЬНИК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую