ye-logo.v1.2

Без штрафу і з новими «вишиванками»

Суспільство 4351
Фото: vk.com

У Кам’янці-Подільському «вишите» перехрестя не змінюватимуть, а національним орнаментом прикрасять ще тротуар і будинки.

«Вишите» комунальниками перехрестя вулиць Соборної та Огієнка у Кам’янці-Подільському досі не розібрали, попри вимогу Державтоінспекції. Міська влада стверджує, що воно не створює перешкод для дорожнього руху.
«За приписом ДАІ ми мали розібрати «вишиванку» ще тиждень тому. Але перехрестя досі таке, як було. Воно радує кам’янчан і гостей міста, нікому не заважає. Якщо немає дощу, то й не видно, що дорога чимось відрізняється», — розповідає заступник міського голови Сергій Бабій.
За його словами, змінювати перехрестя міська влада не буде. Навпаки — департамент Житлово-комунального господарства «вишиватиме» місто й надалі, щоправда, вже не на перехрестях.
«Міська Державтоінспекція веде себе «мирно», то штрафу ми таки не сплатили. Нам підказали, що на перехрестях «вишивати» не можна, то ЖКГ зробить патріотичним вже тротуар. Десь через місяць національний орнамент з’явиться біля скверу Афганців», — каже Сергій Бабій.
Проте в обласному управлінні Державтоінспекції наголошують, що дорожнє полотно має відповідати вимогам законодавства, адже така творчість комунальників — небезпечна.
«Перехрестя вийшло дійсно гарним, але є стандарти, які не можна порушувати. Якщо завтра на цьому місці постраждає людина, водій, з вини якого сталася ДТП, скаже, що його відволікла вишиванка. Хто тоді нестиме відповідальність: заступник мера чи начальник управління ЖКГ? Їх і поруч не буде, спишуть усе на ДАІ і звинуватять у бездіяльності, — обурюється тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління Державтоінспекції у Хмельницькій області Дмитро Кийов. — «Вишивати» можна на тротуарах, в парках, де хочете, але ж не на проїжджій частині. Не можна на дорозі. Не варто думати, що міліція погана, ми просто хочемо убезпечити людей від нещасних випадків через цю вишиванку. Якщо активісти ігнорують припис, то ми вимушені будемо скласти ще один адміністративний протокол, а далі вже розбиратиметься прокуратура».
Незважаючи на неприємності з перехрестям, у Кам’янці-Подільському всерйоз взялися за «вишивання». Вулицю Князів Коріатовичів вже прикрашають розмальовані національним орнаментом каналізаційні люки. Це робота ініціативної місцевої молоді. Далі, за словами Сергія Бабія, комунальники «оздоблюватимуть вишивкою» фасади утеплених будинків.
Нагадаємо, через згадане перехрестя Державтоінспекція склала адміністративний протокол (передбачений штраф до 1360 гривень) на директора Департаменту ЖКГ Андрія Бабчинського, а також винесла припис на усунення «недоліків».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую