ye-logo.v1.2

МВС: на Хмельниччині проти 11 “ухилянтів” від мобілізації завели справи

Суспільство 5047
bessarabiainform.com
На Хмельниччині за повідомленнями військових прокурорів було відкрито 11 кримінальних проваджень.. Фото: bessarabiainform.com

Двох засудили до ув'язнення з випробувальним терміном.

Правоохоронні органи уже відкрили понад 1,3 тисячі кримінальних проваджень за ухилення від проходження військової служби. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак, - передає “Укрінформ”.
“Відкрито на сьогоднішній день 1336 кримінальних проваджень проти 7472 військовозобов'язаних за злочини, пов'язані з ухиленням від проходження військової служби”, - сказав Іван Руснак.
Тим часом, на Хмельниччині за повідомленнями військових прокурорів було відкрито лише 11 кримінальних проваджень — усі відповідно до статті 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову за мобілізацією). Щодо восьми підозрюваних справи закрили через відсутність складу кримінального правопорушення.
А от троє військовозобов'язаних таки постали перед судом. Так, мешканцю Ямполя Білогірського району присудили ув'язнення терміном на два з половиною роки з випробувальним терміном у два роки. Військовозобов'язаного із села Ластівці Кам'янець-Подільського району покарали трьома роками позбавлення років з випробувальним терміном у два роки. Щодо третього підозрюваного у порушенні статті 336 Кримінального кодексу України триває судовий розгляд провадження.
Разом з тим, як розповіли в обласному управлінні МВС України у Хмельницькій області, на Хмельниччині відкривалися кримінальні провадження лише за ухилення від мобілізації (стаття 336 Кримінального кодексу України), фактів уникнення призову на строкову військову службу (стаття 335 Кримінального кодексу України) та військового обліку або спеціальних зборів (стаття 337 Кримінального кодексу України) не зафіксовано.

Довідка
Ухилення від призову на строкову військову службу - стаття 335 Кримінального кодексу України.
Ухилення від призову на строкову військову службу - карається обмеженням волі на строк до трьох років.
Ухилення від призову за мобілізацією - стаття 336 Кримінального кодексу України.
Ухилення від призову за мобілізацією - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.
Ухилення від військового обліку або спеціальних зборів - стаття 337 Кримінального кодексу України.
1. Ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.
2. Ухилення військовозобов'язаного від навчальних (чи перевірних) або спеціальних зборів - карається штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую