ye-logo.v1.2

Антимонопольний комітет Хмельниччини рекомендував виробникам переглянути ціни на хліб

Суспільство 4319
Зросли середні роздрібні ціни на хліб з борошна І ґатунку та хліб житній на 24,5%.
Зросли середні роздрібні ціни на хліб з борошна І ґатунку та хліб житній на 24,5%.. Фото: economics.lb.ua

І встановити їх відповідно до обґрунтованого рівня.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України у зв’язку з ситуацією, що склалася на ринку хліба та хлібобулочних виробів області, внесло десятьом суб’єктам господарювання обов’язкові для розгляду рекомендації щодо приведення цін на хліб та хлібобулочні вироби до економічно обґрунтованого рівня.

“Згідно з даними моніторингу, у Хмельницькій області протягом січня - березня 2015 року спостерігалося зростання середніх роздрібних цін на борошно на 23%. Зросли середні роздрібні ціни на хліб з борошна І ґатунку та хліб житній на 24,5%”, - повідомляє прес-служба відомства.

У Антимонопольному комітеті припускають, що зростання цін на хліб та хлібобулочні вироби в окремих випадках може бути пов’язане з діями суб’єктів господарювання, які мають ознаки монопольного становища на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів.

Рекомендації отримали ТОВ “ТД «Хмельницькхліб”, ДП “Проскурів-хліб”, ПП “Добрий хліб”, ПАТ Кам’янець-Подільський “Хлібокомбінат”, ТОВ “Агробізнес”, ПП Білявець О.П., ПАТ “Славутський хлібозавод”, ЗАТ “Ізяславський хлібозавод”, ТОВ “Товтри”, ФОП Бідюк В.Ф.

Про результати розгляду рекомендацій власники пекарень повинні повідомити територіальне відділення Антимонопольного комітету у десятиденний термін з дня їх отримання. Якщо ж умови не будуть виконані, відносно порушників законодавства про захист економічної конкуренції розпочнеться розслідування.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую