ye-logo.v1.2

Вже цього тижня сотні бійців хмельницького батальйону тероборони повернуться до мирного життя

Суспільство 2886
Усього в складі батальйону перебуває близько 500 бійців
Усього в складі батальйону перебуває близько 500 бійців. Фото: adm.km.ua

У рамках демобілізації із зони АТО повернувся підрозділ, який виконував завдання в Харківській та Луганській областях.

Цими вихідними бійці 7-го батальйону територіальної оборони повернулися додому зі Сходу, де виконували свій військовий обов’язок із захисту цілісності та незалежності держави. Вояки стояли на кордоні Харківської і Луганської областей та несли службу на блок-постах.

“Усього в складі батальйону перебуває близько 500 бійців. Із зони АТО поки що повернулися не всі, але найближчим часом вони вже будуть у Хмельницькому, - розповідає офіцер-психолог батальйону, старший лейтенант Сергій Вишар. - Дехто з попереднього складу залишається служити за контрактом, інші звільняються в запас”.

За словами Сергія Вишара, бійці, які раніше працювали на мирних роботах, знову туди повертатимуться. Згідно Указу Президента півроку цих хлопців не мобілізовуватимуть. Якщо ж після закінчення цього терміну виникне така необхідність, то їх можуть знову мобілізувати.

“Повернувся батальйон без втрат, усі живі і здорові. Виконали поставлені завдання. Одна рота стояла на Луганщині неподалік Сватового, ще дві у Харківській області на блок-постах безпосередньо на кордоні з Росією, - додає старший лейтенант. - Наші військовослужбовці затримували там бандитів, один солдат навіть врятував дитину, котра тонула. Як такої участі у бойових діях ми не брали. У нашому напрямку підходили російські війська, побачили, що стоїть батальйон, окопаний, готовий до бою. Тож постояли кілька місяців, розвернулись і пішли. Те, що мав зробити наш підрозділ, ми зробили”.

Сергій Вишар каже, що бійці приїхали додому з гарним настроєм і почуттям виконаного обов'язку. Вже до кінця цього тижня вони будуть звільнені у запас.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую