ye-logo.v1.2

Як ми робимо «Сімейку»

Історія 3881
Для того, щоб щотижня ви мали свіжу газету, над її випуском працює колектив редакторів, журналістів, дизайнерів
Для того, щоб щотижня ви мали свіжу газету, над її випуском працює колектив редакторів, журналістів, дизайнерів. Фото: Тетяни Новак

Перша інстанція, яка починає працю над випуском, це – редактори.

Щотижня ви отримуєте новий номер улюбленої газети. Гортаючи сторінку за сторінкою, дізнаєтеся щось нове, знаходите поради щодо господарювання чи з юридичних питань, проливаєте сльози над життєвими історіями, подумки мандруєте цікавими місцями... Для того, щоб ви усе це мали, над випуском газети працює немалий колектив редакторів, журналістів, дизайнерів...

Усе починається з планування. Перш, ніж щось писати, макетувати, ми продумуємо теми майбутніх публікацій. У цьому нам багато допомагаєте саме ви, шановні читачі. Адже щодня ми отримуємо багато листів, смс-повідомлень, дзвінків з пропозиціями, проханнями, запитаннями та порадами. Ми щиро вдячні усім, хто долучається до створення видання.

Перша інстанція, яка починає працю над випуском, це – редактори.

Редактором всеукраїнського випуску, який виходить двома мовами, є Тетяна Яровенко. На цій посаді вона з 2008 року. Працює з листами читачів, формує сторінки, редагує матеріали дописувачів, щономера готує дитячу сторінку, розробляє умови і організовує проведення різноманітних конкурсів, пише статті у рубрики «Життєві історії», «Відпочинь!», «Моя зірка».

Подільський випуск майже рік редагує Олена Щегельська. Крім того, вона готує сторінку «Здоровенькі були!», пише статті у рубрики «Життєві історії», «Рідний край», «Наші таланти».

Друга інстанція – це журналісти. На теми здоров'я багато пише журналіст Світлана Яськова. Вона працює в газеті більше восьми років. Також Світлана добре знається на кулінарії, садівництві та городництві. За порадами щодо приготування святкових та буденних страв до неї звертаються усі працівники редакції. Три роки тому у наш дружний колектив влилася Ксенія Жужа. Ксенія багато подорожує, враженнями про свої подорожі ділиться на сторінках газети з читачами. Добре вдаються їй і статті про людські долі, талановитих людей, тенденції у моді та розповіді про зірок кіно, естради й театру. Крім основних журналістів, наше видання має багато позаштатних.

Написані журналістські статті потрапляють у відділ коректорів. Великий досвід роботи коректором має Зоя Михайлівна Ігнатова. Від її пильного ока не сховається жодна «неслухняна» літера. А українську мову краще від Зої Михайлівни, мабуть, навіть професори не знають. Для випуску «Сімейної газети» російською мовою перекладає і вичитує матеріали Тетяна Кузьміна, котра так само, як її колега, є знавцем правопису.

Після редакторських та коректорських правок до роботи беруться дизайнери Анатолій Басистий, Віталій Захарчишен та Валентин Чепорнюк. Саме вони надають газетним сторінкам привабливого вигляду, вибирають потрібний шрифт, обробляють фотографії.

А яка газета без реклами? Сьогодні без неї не обходиться жодне видання. Є вона у нас, хоча ми намагаємося зважувати інтереси рекламодавців та читачів. Відділ реклами очолює Евеліна Каплун.

Надрукувати газету — це, так би мовити, половина справи. Її ще потрібно доставити читачам. Передплату та продаж видання курує відділ реалізації, який очолює Оксана Звєздіна. Завдяки тісній співпраці з дирекцією «Укрпошти» читачі отримують газету вчасно.

Під час кожної передплатної кампанії у газеті з'являються різноманітні повідомлення про наші розіграші, конкурси. Над цими рекламами і конкурсами працюють PR-менеджер Інна Малішевська, працівники відділу реалізації Ольга Ярмолюк та Валентина Басиста і дизайнер Галина Марищук.

Мабуть, не було би нашої газети, якби не уміле керівництво видавця-редактора Сергія Іщука, директорів Юрія Киселя та Олени Савіцької.

Отак нашою маленькою «Сімейною» родиною ми й готуємо улюблену багатьма газету.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую