ye-logo.v1.2

На дороги Хмельницького – 700 тонн солі

Економіка 2248
У Хмельницькому вже готуються до зими, закуповуючи необхідну суміш для посипання доріг
У Хмельницькому вже готуються до зими, закуповуючи необхідну суміш для посипання доріг. Фото: колаж автора

Комунальники обласного центру придбають у столичної фірми сіль за 75 копійок за кілограм, що майже вдвічі дорожче, ніж торік.

Комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міської ради, за результатами тендеру, уклало угоду з київським товариством «Торговий Дім Артемсіль» на суму 525 тисяч гривень. За ці гроші кияни повинні до 30 жовтня поставити до Хмельницького 700 тонн солі.

Участь у тендері взяли три фірми. Окрім переможця - ТОВ «Торговий Дім Укрснабресурс», яке запропонувало сіл за майже 560 тисяч гривень, та ТОВ «Укрсільінвест» з Одеси, ціна якого становила 357 840 гривні. Але пропозицію одеситів відхилили, оскільки ті не дотрималися вимого конкурсу. 

Отож, комунальники придбають сіль для посипання доріг (у складі соляно-піщаної суміші) за 75 копійок за кілограм. Дорого це чи ні? Як розповів Едуард Віраг, юрисконсульт, секретар комітету з конкурсних торгів, торік було дешевше. «Ми купували сіль напряму в Артемівську, - каже Едуард Олександрович. – Тоді ціна з доставкою була приблизно 40 копійок за кілограм. Але нині, через ситуацію на сході України, артемівське підприємство не працює напряму, а лише через посередників».

ТОВ «Торговий Дім Артемсіль» працює менше двох років – його, за даними Єдиного державного реєстру, було зареєстровано в Києві в серпні 2013 року. Очолює його донеччанин Кирило Потетня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую