ye-logo.v1.2

Що на думку хмельничан є найбільшою проблемою в місті (ОПИТУВАННЯ)

Суспільство 4286
А які проблеми у місті турбують вас?
А які проблеми у місті турбують вас?. Фото: Ігора Ігнатьєва.

Газета “Є” поцікавилась у місцевих мешканців, якими проблемами вони переймаються.

Ще кілька тижнів – і в активну фазу вступить передвиборна гонка за крісло міського голови Хмельницького та на депутатські місця до місцевих рад. Всі кандидати, як зазвичай, обіцятимуть "золоті гори добра", щоб лише їх обрали люди. Газета "Є" вирішила дізнатися, а що ж насправді хмельничани вважають проблемами міста, і що їм надокучає. 

На запитання про головні проблеми Хмельницького, містяни здебільшого посміхаються або ж втомлено махають рукою. “Та що там, головне, що наше місто не бомблять сепаратисти”, - відповідає більшість.

Журналістка газети “Є” поспілкувалась майже з півсотнею хмельничан, намагаючись дізнатись, що зараз найбільше турбує людей. Цікаво те, що добра дюжина опитаних цілком задоволені життям загалом і містом зокрема. Мовляв, нічого мене не турбує, в Хмельницькому добре живеться.

“Та про які проблеми можна говорити. Головне, аби мир був, - каже підприємець Олег Шевченко. - Я не боюсь, що прийде повістка, і мене відправлять у зону АТО. Я боюсь, що тоді не буде кому тут заробляти гроші, ніхто замість мене не оплатить дочці навчання в медуніверситеті”.

Більшість хмельничан однією з проблем міста називають відсутність потрібної кількості сміттєвих баків. Людей турбує також стан місцевих парків та Південного Бугу. А ще те, що у Хмельницькому розвелося чимало бродячих собак.

“Сміттєві баки мають бути біля кожного будинку, а не так, як у нас, що доводиться іти зі сміттям через усю вулицю. Я вважаю, що у Хмельницькому дуже брудно, навіть звичайних смітників на вулиці бракує”, - каже продавець Ірина Павловська.

“Та взагалі прибудинкові території у нас — жах просто. Немає достатньо ні лавочок, ні дитячих майданчиків. А про дороги і тротуари навіть говорити не доводиться”, - додає водій Іван Майко.

Близько 20 з опитаних хмельничан не задоволені станом річки Південний Буг. Переселенець з Донбасу підприємець Олександр Чапек у місті живе вже майже рік. Він вважає проблемою Хмельницького те, що влада не турбується про зелену зону: парки запущені, відпочивати ніде.

“От взяти хоча б цей найбільший парк біля річки (імені М.Чекмана. - прим. авт.). Чому він виглядає, наче ліс? Його можна гарно облаштувати і ще й гроші отримувати в бюджет”, - каже Олександр.

“А мене страшенно турбує тотальна забудова міста. З одного боку, це ніби й добре, що місто розвиваєтся, будують житло, з'являються робочі місця. Проте, якби всі при цьому дотримувались законодавства, а так новобудови з'являються часто-густо там, де їм не місце, як-от берег річки”, - говорить аптекар Олена Прубняк.

Корупція, високі тарифи, мала зарплата, захмарні ціни на продукти теж турбують хмельничан, проте від них, кажуть люди, ніде не дінешся, таке терплять усі українці.

До речі, у січні цього року, за даними Комітету моніторингу органів влади, Хмельницький був "містом задоволених людей". 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую