ye-logo.v1.2

На Хмельниччині правоохоронці зафіксували 57 фактів, пов'язаних з порушеннями виборчого законодавства

Вибори 2054
Правоохоронці охоронятимуть порядок на дільницях
Правоохоронці охоронятимуть порядок на дільницях. Фото: 112.ua

Серед них: підроблення документів, підкуп виборців та пошкодження майна.

Як наголосив головний міліціонер області Микола Семенишин, правоохоронці ставлять перед собою завдання забезпечити чесні і прозорі вибори, не допустити підкупу виборців та членів виборчих комісій та співпрацювати з громадськістю щодо моніторингу правопорушень. За його словами, перед виборами на території Хмельниччини спокійно.

“Ми зафіксували 57 фактів, пов'язаних з дрібними  порушеннями виборчого законодавства. Із них внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань: п'ять за ознаками статті 358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), два за ознаками статті 160 (Підкуп виборця) і один за ознаками частини другої статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), - повідомив Микола Семенишин. - Також на сьогодні задокументовано три факти адміністративних правопорушень щодо розповсюдження і друк агітаційних матеріалів без вихідних відомостей”.

Начальник міліції області відзначив, що основним критерієм оцінки роботи міліціонерів буде направлення цих проваджень до суду. За його словами, правоохоронці перебувають поза політикою і зобов'язані реагувати на всі порушення передвиборного законодавства.

Нагадаємо, порядок під час виборів на Хмельниччині забезпечуватимуть майже 1800 правоохоронців.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую