ye-logo.v1.2

Хмельницький військовий госпіталь потребує сучасного обладнання

Допомога 6130
За останнє десятиліття обладнання майже не оновлювалось
За останнє десятиліття обладнання майже не оновлювалось. Фото: автора

Медична апаратура, яка використовується, здебільшого придбана ще в радянські часи.

У Хмельницькому військовому госпіталі серед тих, хто перебуває на лікуванні, 15 відсотків учасників АТО. Ще минулого року тут надали медичну допомогу близько 700 бійцям, крім них лікуються також ветерани і працівники Збройних Сил України. За словами начальника закладу полковника медичної служби Олександра Завроцького, кількість бійців АТО цього року зменшилась удвічі, що пов’язано з активністю бойових дій на Донбасі.

Як зауважив Олександр Завроцький, для бійців відпрацювана система реабілітації – після лікування у шпиталі їх направляють у спеціальні реабілітаційні центри, створені на базі військових санаторіїв. Та для ефективної роботи госпіталю потрібно купувати нове обладнання, яким користуватиметься максимальна кількість хворих військовослужбовців, та препарати, які покращують лікування або ж розширюють можливості в наданні медичної допомоги.

“Військовий госпіталь з минулого року зі 100-ліжкового перейшов на 200-ліжковий, збільшився і штат установи. А до початку неоголошеної війни тут працювало навіть менше персоналу, ніж потрібно, - пояснює Олександр Завроцький. - У 2014 році наші медсестри і лікарі не мали навіть змоги піти у відпустку. Одні були в сестринських бригадах, батальйонах добровольчих, мобільних госпіталях. Інші працювали тут. Це був жах. Аж на початку минулого року штат вже збільшили на 50 людей. Нині в шпиталі працює достатньо фахівців, аби виконати завдання, яке покладає на медзаклади керівництво Збройних Сил”.

Уже впродовж двох років шпиталь забезпечений лікарськими засобами майже на 100 відсотків. Проблема в іншому: медична апаратура, що тут використовується, придбана ще в радянські часи. За останнє десятиліття обладнання майже не оновлювалось.

“Сучасна апаратура дозволила б краще лікувати і діагностувати. Ми вирішуємо цю проблему за рахунок державних коштів та благодійної допомоги. До прикладу, у бюджеті міста закладено кошти на придбання операційного столу і лампи близько 300 тисяч гривень”, - каже начальник госпіталю.

Наразі активісти збирають кошти на придбання для хірургічного відділення госпіталю апарата ультразвукового очищення інструментів, вартістю близько 24000 гривень. До потрібної суми бракує ще майже 10 тисяч гривень. Усі небайдужі можуть долучитись до збору коштів: рахунок №4149 6258 10125334 (Козюк П.А.)

Аби допомогти госпіталю обладнанням чи дороговартісними медикаментами, можна звертатися напряму до керівництва закладу за телефонами: 067-62-42-658 та 64-35-48.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую