ye-logo.v1.2

Масштабний форум у Хмельницькому зібрав чотири сотні учасників

Суспільство 2870

В обласному центрі громада та влада декілька годин працювала над стратегією розвитку міста.

Форум розвитку «Майбутнє Хмельницького» був покликаний зібрати думки активних хмельничан, що в подальшому влада міста визначила пріоритетні напрямки стратегії розвитку обласного центру до 2025 року. Тому й не дивно, що на захід, який пройшов у форматі «світового кафе», коли незнайомі один іншому люди вирішують якісь питання, зареєструвалися майже 400 учасників.

Ще до початку роботи форуму в фойє торгово-промислової палати були черги – люди реєструвалися для участі в роботі «стратегічної сесії». Були як громадські активісти, так і депутати міської ради, керівники управлінь, волонтери, студенти, пенсіонери, бізнесмени. Саме вони декілька годин активно обговорювали за різними столами, яким хочуть бачити Хмельницький в майбутньому.

Ще під час реєстрації відчувався ажіотаж. Бажаючих взяти участь у форумі було майже 400.

«Усі пропозиції, ідеї, проекти потрібно узагальнити, щоб потім не лише влада та депутати, а ми усі разом написали стратегію розвитку міста до 2025 року, - каже міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. – Яким буде місто в 2025 році й як воно йтимете до цієї мети залежить лише від небайдужих хмельничан. Тому цей форум покликаний об’єднати думки усіх, незалежно від статусу. Далі всі напрацьовані ідею будуть опрацьовувати незалежні експерти, а потім на розширеному засіданні робочої групи це все узагальнять і буде вироблена стратегія розвитку міста».

На форум завітали як держслужбовці, так і бізнесмени, студенти, громадські активісти тощо.

Розвинуте місто, інтегроване в економіку не лише України, а й Європи – ось одне із бачень Хмельницького в 2025 році. Та, як місто стане таким, залежить вже від стратегії його розвитку, яку після форуму й розроблятимуть фахівці.

Хмельничани працювали в різних групах, час від часу міняючись, щоб якомого якісніше напрацювати ідеї, які згодом мають втілюватися в життя.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую