ye-logo.v1.2

У мікрорайоні Ружична, що в обласному центрі, відкрили добудований дитячий садочок

Суспільство 10725

Будівельні роботи розпочали у грудні минулого року.

Сьогодні, 28 серпня, у Хмельницькому урочисто відкрили добудований дошкільний навчальний заклад №3 Світлячок». Знаходиться садочок у мікрорайоні Ружична. Будівельні роботи розпочали ще в грудні минулого року. Тоді до існуючого приміщення почали робити добудову по обидва боки. На це із бюджету міста виділили 12 мільйонів гривень.

«Дитячий садочок № 3 для мене за останніх 9 місяців став найріднішим об’єктом. Минув тиждень, як я прийшов на посаду і почав відвідувати ті об’єкти, які мали би починати будуватись. Так сталося, що садочок у Ружичній став першим серед цих об’єктів. Я приїхав сюди на початку грудня, побачив старий дитсадок на 2 групи. За 9 місяців збудували такий сучасний садочок. Хочу подякувати будівельній компанії-підряднику за співпрацю. Ми багато чого корегували у проекті ДНЗ»,- каже міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, відкриття дитсадка - велика подія для всього міста, бо це перший за 20 років отак добудований дошкільний навчальний заклад. Каже, що у мікрорайоні Ружична тепер найкращий дитячий садочок міста.

Дітлахи разом із батьками прийшли на відкриття дитсадку

«Відкриття садочку вирішить багато питань із дошкільною освітою. Подія співпала з Успінням Пресвятої Богородиці - великим православним святом, та Днем народження нашого мікрорайону. І це найкращий подарунок. Ми сподіваємось, що це початок тих змін, які чекають Ружичну» , - каже мама Ірина Магера.

Вихованці садочку підготували танцювальний номер

Завдяки такому розширенню, тепер у ДНЗ навчатимуться близько 200 діток, а це 6 повноцінних груп. Раніше ж їх було лише дві і третя короткотривала, разом трохи більше 70 вихованців. В добудованому приміщенні свіжий ремонт, нові меблі та майданчик, світлі й просторі кімнати.

В українському вбрані малеча вітала гостей піснею

«Документація була зроблена у 2013 році, також у минулому році мною було виділено 15 мільйонів з державного бюджету на добудову садка, - каже народний депутат України (Хмельницький міський голова у 2006-2014 роках) Сергій Мельник. – У Ружичній це був перший із дитячих садків, далі Лезнево, НВО№1, НВО №6 і Гречани. Треба чесно сказати, що дійсно була боязнь не освоїти ці кошти. Частина, десь біля 4 мільйонів, була використана у минулому році. А за решту придбали 2 тролейбуси. Існувала домовленість з міською владою про те, що у наступному році власними силами закінчимо. Тому приємно, що сьогодні все це зроблено».

Мама вихованиці ДНЗ дякує за виконану роботу

Подія й справді визначна для всього мікрорайону. Відзначити її зібралось чимало мешканців Ружичної. Виховані садочка підготували невелику концертну програму – і співали й танцювали. Священики, прочитавши молебень, – освятили ДНЗ та усіх, хто зібрався на відкриття.

Ось так виглядають новенькі кінати


 Навчання розпочнуть із 1 вересня

Так виглядає ДНЗ "Світлячок" 28 серпня

А таким він був зовсім недавно - у середині квітня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую