ye-logo.v1.2

Із бачатою всі дні – Sunny Days

Спорт 5758

Якось я вже писала у цьому блозі, що нерідко танцівники-любителі мають змогу відвідати фестивалі соціальних танців, яких щороку в Україні та за її межами проводиться сила-силенна.

Так і мені пощастило, беручи участь у «Маю ціль», разом із тренерами та активними учасниками танцювальної школи Salsa Victoria відвідати триденний фестиваль бачати, який відбувся у Чорноморську Одеської області.
Емоцій море! Кожна година фестивалю була розписана: майстер-класи від українських, португальських та італійських танцівників, змагання з бачати, танцювальні вечірки, шоу-номери, опен-ейри та анімації.
Скажу відверто, я знала, що прихильників соціальних танців серед українців із кожним роком стає все більше. Все ж була приємно вражена широкою географією та кількістю шанувальників цього руху на фестивалі. Приємно усвідомлювати, що є чимало людей, для яких активний спосіб життя, здоровий відпочинок у пріоритеті. Це мотивує та надихає на нові звершення!
Атмосфера фестивалю спонукала працювати над моєю бачатою, відточувати елементи та вивчати нові зв’язки. Про мою ціль освоїти початковий рівень із бачати я пам’ятала, не зважаючи на спокуси морем, пляжем та іншими літніми приємностями.
Тут, на фестивалі, на одному із майстер-класів (lady style) мала змогу попрацювати над своїми руками у танці (пам’ятаєте з попередніх матеріалів, то моя ахіллесова п’ята).

З майстер-класу я дізналася, що завжди є ті точки, які ведуть руки: чи лікоть, чи бокова частина кисті, чи зап’ястя тощо. Руки в тонусі та розслаблені водночас (це дещо схоже на ситуацію з культового к/ф «Служебный роман»: «Сзади подберитесь, спереди в себя…живот.» – «Как? Или там, или там!» ). «Одолев эту науку», я зрозуміла, що таке вміння помітно додає рукам виразності, чіткості, пластичності.

Ще одне із базових речей, це робота колін, стегон у бачаті. Якщо мої коліна м’які, і якщо я чітко та впевнено ступаю всією стопою на поверхню, наче щось вдавлюючи, мої стегна рухаються самі й не потрібно штучно це робити. Ось, виявляється, за рахунок чого відбувається правильна робота стегон у бачаті! Й справді, все геніальне – просто! Я вам скажу, розуміння таких речей, приходить не відразу. На початку, я штучно додавала стегнам амплітуди, помилково вважаючи, що це саме так і танцюється.

І врешті хорошою нагодою попрактикуватися у живій атмосфері, за межами тренувальної зали, виявилися танцювальні вечірки фестивалю.

Тут, на фестивалі, було майже все: і сеншуал, і домінікана, і багато чого досі не відомого, але не менш цікавого!
До «своїх партнерів», з якими танцюєш, вчишся у Salsa Victoria вже звикаєш, орієнтовно знаєш їхню манеру танцювання, одним словом, «станцьовані». А з партнерами з інших шкіл України та світу на танцювальних вечірках та майстер-класах – інша справа! З ними танцюєш вперше – і це чудова практика!

Я надзвичайно задоволена, що, попри будь-які маленькі перепони та вагання, все ж з’їздила вдосконалити свою бачату на фестиваль Sunny Days у Чорноморськ! Тим, хто хоче розвиватися у танцях, покращити свої танцювальні навички, раджу чіплятися за таку можливість й обов’язково відвідувати подібні фестивалі. І тоді можна буде впевнено танцювати, навіть, під таку швидку музику, як у наступному відео.

Це було несподівано кумедно, і як завжди танцювально! Робити щось та отримувати від цього задоволення, що може бути кращим? 

Партнер проекту танцювальна студія "Сальса Вікторія"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую