ye-logo.v1.2

«Косяк» у моїй бачаті, виконаний впевнено, стає фішкою!

Спорт 4246
Фото: Користуюсь візуальною пам’яттю, вивчаючи нові елементи з бачати

Літо – час open-air для соціальних латиноамериканських танців.

Тому обмежувати себе чотирма стінами залу не стали, а рушили прямісінько на хмельницьку набережну. Де ще, як не біля Південного Бугу в таку спеку? І на цьому танцювальні приємності не закінчилися. Цього разу мене навчали одразу дві тренерки і, так-так той самий гість із Англії, Клод Анісет. Клод  знову відвідав Salsa Victoria, і тепер я мала змогу повчитися та поімпровізувати вже у бачаті. Це круто!

Ловити інформацію, переймати досвід треба було швидко та інтенсивно, адже не щодня Клод у Хмельницькому і не завжди обидві викладачки з танців тебе навчають. Старалась як могла…

Щоправда, останнім часом, чим більше дізнаюся про соціальні танці, тим менше, мені здається, знаю. Чи це моя вимогливість до себе, чи всього лише природнє бажання досягати більшого, але того, що я знаю із сальси, кізомби, бачати мені тепер не достатньо. Та тим не менше, step by step – рухаємося поступово до мети! Тобто опановуємо базовий рівень бачати на основі восьми елементів.

Віка нагадала закриту та відкриту позиції у парі, характерні для сальси, кізомби та бачати.

Далі по плану робота над новими елементами з бачати: два повороти поспіль (подвійний поворот), сетента (Setenta), світхарт (Sweet Heart). Насправді, кожна четвірка у бачаті може бути окремим елементом (рахунок у бачаті, як і в сальсі, на вісьмірку).

Відпрацьовую повороти у бачаті

Також цього разу працювали над елементами із закладанням рук партнера за голову партнерки та навпаки. У цій вправі мене варто стерегтися)): піднімаю високо лікті, а іноді ще й під гострим кутом (чого категорично не можна робити, бо синець під оком партнера гарантовано). Мені, взагалі руки інколи заважають, як поганому танцівнику здогадуєтесь що :)). До слова, руки у бачаті можна красиво фіксувати, або вони можуть рухатися плавно, це вже стилістика. І ще трішки теорії з деяких основ роботи рук: коли руки партнерки вверху чи внизу, то треба їх розслабити, а обидві руки направлені у різні боки, то відповідно вони мають бути в тонусі, щоб була протиопора і партнер міг виводити партнерку на різноманітні красиві танцювальні «штуки». Елемент з такими руками у бачаті є в наступному відео.

«Треба працювати над твоїми руками!» – в один голос сказали обидві тренерки :)). Треба так треба, але не будемо забувати відоме у танцювальному колі: «косяк» у танці, виконаний впевнено, стає фішкою. Треба ж хоч якось себе підбадьорювати :))

Переймаю танцювальний досвід у іноземного гостя

Окрім того, на відео є ще декілька елементів із бачати сеншуал (це такий стиль бачати): хвильки корпусом одночасно з партнером. У попередньому матеріалі я написала, що поворотів у бачаті мало, і це так, порівняно із сальсою. Але мій партнер поділився зі мною, що постійно застосовує повороти у бачаті. Так що на колір та смак, але суть від цього не змінюється: бачата й надалі залишається чудовим різновидом соціального танцю!

Партнер проекту танцювальна студія "Сальса Вікторія"


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую