ye-logo.v1.2

За рік хмельничани викидають близько 95 тисяч тонн сміття

Суспільство 1575

На хмельницьких полігонах встановили ваги.

Усе сміття, яке вивозять на хмельницький полігон, зважують. Ваги встановили для того, щоб знати, скільки містяни викидають у рік. Міський голова Олександр Симчишин каже, що ця цифра приблизно 90-95 тисяч тонн.

“Якщо раніше ми зустрічалися з інвесторами і говорили що у нас в рік 130-150 тисяч тонн сміття. То тепер точно знаємо, що його на 30% менше - 90-95 тисяч тонн. Наразі в нас працюють фахівці, які роблять морфологію сміття. Найближчим часом дізнаємось, скільки в нас збирається корисного сміття, яке можна буде відсортовувати. Це пляшка, скло, папір метал, органіка. Отримаємо цифри для наступних планувань”, - зазначив мер.

За його словами, на кількох сесіях міськради проголосували за проекти рішень, які наближають до реалізації видобутку звалищного газу. На найближчу сесію знову готують проект, планують, що в 2017 у Хмельницький зайде підприємство на конкурсній основі.

“Серед усіх підприємств, з якими ми спілкувались, найкращі умови пропонувало німецько-українське, що працює у Вінниці. Воно готове зайти до кінця року. Підприємство бурило в нас експерементальні скважини”, - додає Олександр Симчишин.

В результаті роботи виявили, що на хмельницькому сміттєзвалищі є необхідний газ і у достатній кількості.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую