ye-logo.v1.2

Потяг №623/624 сполученням «Київ-Кам’янець-Подільський» буде знятий з руху

Суспільство 7647
«Укрзалізниця» планує зняти потяг сполученням «Київ-Кам’янець-Подільський» з маршруту
«Укрзалізниця» планує зняти потяг сполученням «Київ-Кам’янець-Подільський» з маршруту

Сьогодні, 2 квітня, під час прес-конференції стало відомо, що «Укрзалізниця» має намір повністю зняти потяг №623/624 сполученням «Київ-Кам’янець-Подільський».

Натомість буде призначений новий швидкісний поїзд, який буде відправлятися з Кам’янця о 23.00 та прибуватиме у столицю о 6.00. Такі нововведення плануються з 3 червня 2012 року. 
  Курсуватиме за старим графіком прискорений поїзд із вагонами для сидіння другого класу №178. Поки ця інформація офіційно не надходила, але міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич її не спростував. У коментарі з цього приводу він зазначив: «На сьогодні це дуже болюче питання, яке ми не можемо вирішити. «Укрзалізниця» зараз також переживає реформування, тому чогось добитися дуже важко» - повідомляє портал novini.net.ua
Люди звикли їхати вагонами плацкартного чи купейного типу, в яких можна поспати вночі, а електрички є не зручними. Але наразі Україна намагається наслідувати європейські країни, де всі потяги є швидкісними та оснащені місцями для сидіння. Єдина відмінність у тому, що там відстань у 400 км потяг не долає 7-10 годин, я це відбувається у нас. 

Портал ye.ua вже повідомляв, що з 2 квітня  почнеться поступове подорожчання купейних квитків. В цілому до кінця року купейний квиток буде коштувати на 15% дорожче.  До чого призведе реформування  «Укрзалізниці»  залишається тільки здогадуватись...

Ми вже говорили, що “Укрзалізниця” хоче відмінити частину потягів та продавати квитки по новому.  А на рахунок  потяга №623/624 сполученням «Київ-Кам’янець-Подільський» то «Укрзалізниця» потяга кам’янчанам не поверне.

 

 

Коментарі:

Олексій Осадчук 17.04.2012 13:31

  Навряд чи. Останні тенденції свідчать, що відміняються пасажирські поїзди на лініях із тепловозною тягою. Швидше всього на заміну пасажирському 623/624 прийде ще один прискорений з маршрутом через Жмеринку, щоб «не палити солярку», під електротягою.

Андрій Сивак 15.04.2012 20:39

Скажіть,а майбутній швидкісний потяг(відправлення о 23-00 з Кам"янця),буду курсувати по маршруту 623-624,а особливо через станцію Хмільник??? ДЯкую!

Олексій Осадчук 02.04.2012 19:29

  Виправте, будь ласка: потяг №177/178 не є електричкою (зрештою, звідки на ділянці до Кам’янця-Подільського взятися контактній мережі), а прискореним поїздом із вагонами для сидіння другого класу.   З приводу відміни потяга 623/624: керівництво Укрзалізниці абсолютно недолуго аналізує наявний пасажиропотік. Не потрібно усі 14 вагонів, передбачених максимальною схемою поїзда, возити до Кам’янця-Подільського. Значну наповнюваність поїзда забезпечує Хмельницький. Варто частину вагонів відчіпляти зі складу саме у Хмельницькому, щоб не везти в кінцевий пункт «повітря». У дні підвищеного пасажиропотоку, коли місто над Смотричем може заповнити поїзд під зав’язку, можна і повною схемою пускати туди поїзда. Система має бути гнучкою, щоб можна було знайти компроміс, а не рубати з плеча. Допоки швидкості не виростуть до європейських, не слід відмовлятись від вагонів із місцями для лежання.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую