ye-logo.v1.2

У Хмельницькому подорожчав хліб

Суспільство 5160

Ціни на хліб зросли. Відтепер хмельничани платитимуть на 10-25 копійок більше, ніж платили до цього.

– Раніше хлібину ми продавали по 2.80, тепер ціни підвищили і покупцям треба платити три гривні вісім копійок, - кажуть продавці із магазину «Бріз». – Такі ціни як на сірий, так і на білий хліб, зате булочки продаємо по старій ціні.

Жителі Хмельницького занепокоєні такими різкими змінами.

– Я пенсіонерка, - каже хмельничанка Віра Дяченко, - у мене так грошей немає, а тут ще ціни на хліб підняли. Всі розуміють, що це найперша їжа для людини, тому й вироблять таке. Ніхто не думає, що нам жити немає за що.

На хлібозаводі «Стіомі-Холдінг» говорять, що рішення про зростання цін ухвалили через зростання цін на сировину. У подальшому підвищення не передбачається.

– Це зробили тому, що за підрахунками ми почали більше витрачати коштів на сировину і випічка хліба стала невигідною, - повідомляє начальник комерційного відділу
хлібозаводу «Стіомі-Холдінг» Богдан Галевич. – Поки що хлібні вироби виготовляють із запасів минулорічного борошна, бо цьогорічне ще не поступало.

У відділі рослинництва головного управління агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації говорять, що запаси борошна ще є і вірогідно, що його би
вистачило до нового врожаю.

– Взагалі, на Хмельниччину потрібно 110 тисяч тонн продовольчого зерна, - розповідає начальник відділу рослинництва головного управління агро-промислового
розвитку Хмельницької облдержадміністрації Ванда Сердюк. – На одну особу припадає 83 кілограма зерна, це на випічку хліба і на крупи. Сьогодні вже обмолочено 40% площі, тобто 400 тисяч тонн при середній урожайності 43 центнера з гектара, 60 % ще треба обмолотити. З минулого року залишилось близько 300 тисяч тонн зерна. 

http://expres.ua

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую