ye-logo.v1.2

Хмельничанка вперше представила свої художні твори

Культура 2642
Завітавши до  музею історії міста, можна побачити роботи дебютантки.
Завітавши до музею історії міста, можна побачити роботи дебютантки.. Фото: uk.wikipedia.org

У мистецькій залі музею історії міста відбувся художній дебют хмельничанки Світлани Мельничук.

Днями в музеї історії міста отримала путівку в мистецьке життя хмельницька художниця-початківець Світлана Мельничук, адже було відкрито її першу персональну виставку художніх робіт. З важливим творчим здобутком талановиту хмельничанку Світлану Мельничук вітали її колеги-студійці, художники, творча інтелігенція міста. Як опвідомили у Хмельницькій міській раді, під час презентації авторського вернісажу від адміністрації музею Світлана Мельничук отримала "Свідоцтво про відкриття першої персональної виставки неолійного живопису".

Багатогранність творчої особистості та жагуче бажання обійняти неосяжність витає серед представлених робіт – скромно оформлених, тендітних і надзвичайно оптимістичних і світлих, в яких можна побачити всю красу нашої країни в усіх можливих техніках неолійного живопису. З реалістичних пейзажів на глядача дивляться і карпатські вершини, і лагідні обійми Чорного моря, і світлі українські хатинки…Схильність до символізму виринає на поверхню деяких робіт і дивує глибинністю творчо-розмаїтої думки автора. Тут ви побачите і надзвичайно цікавий сюрреалізм з акцентуванням символу нації - писанки, і тендітне відчуття краси в гармонійних композиціях квітів, і чуттєвість пуантилізму, і щирість української етнографії в яскравих мотивах портретного неолійного живопису та етнічного натюрморту. Цю виставку справедливо можна вважати стислою наочною енциклопедією течій художнього мистецтва ХХ століття, викладену на прикладі творів одного сучасного митця.

Світлана Мельничук народилася і виросла у Городку, там навчалась у художній школі, але надалі обрала для себе фах товарознавця. Приємно дивує те, що жінка з комерційною жилкою виявилася не тільки художньо обдарованою особистістю, а й матір’ю трьох дітей. Оселившись разом із сім’єю у Хмельницькому, Світлана вирішила продовжити художнє навчання. Доля привела її до студії образотворчого мистецтва одного з відомих художників Хмельниччини – члена Національної спілки художників України Едварда Рафаїловича Міляра - живописця, мистецтвознавця, поета, доктора наук, почесного професора, академіка Міжнародної академії фундаментальних основ буття (м. Київ). І саме тут художниця почала наполегливо опановувати мистецтво висловлювати свої емоції і думки за допомогою пензля, художніх фарб та глибокого пізнання в образотворчому мистецтві, що стало доказом досягнення мисткинею чималих успіхів. Три роки переймання досвіду знаного майстра вилились у певний багаж, який був ретельно проаналізований – і з відібраного матеріалу була сформована експозиція, яка триватиме в музеї кілька тижнів.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую