ye-logo.v1.2

Підсумки культурного року Хмельницького

Культура 2645
Один із численних культурних заходів минулого року.
Один із численних культурних заходів минулого року.. Фото: khmelnytsky.com

Хмельницька міська рада звітує про культурні здобутки минулого року.

Так, за інформацією прес-служби Хмельницької місько ради, на виконання заходів Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Хмельницького на 2012 рік працівниками управління культури і туризму міської ради організовано і проведено 176 культурно-мистецьких заходів, серед наймасштабніших: міський етап Всеукраїнського конкурсу творчих робіт учнів шкіл естетичного виховання "Шевченківські дні", концерт-реквієм приурочений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, свято проводів Зими-зустрічі Весни, відкритий фестиваль-конкурс бандурного мистецтва "Золоті струни", фестиваль "Проскурівська весна", фестиваль "Європейська культура", заходи до Дня Перемоги, до Міжнародного Дня захисту дітей, заходи до Дня міста, Відкритий фестиваль мажореток "Проскурівське дефіле", концерти зірок, марш-парад Дідів Морозів та інших казкових героїв, відкриття головної новорічної ялинки тощо.

Також виплачувались щомісячні персональні стипендії 14 обдарованим дітям та 20 викладачам шкіл естетичного виховання, провідним митцям міста.
Протягом року було забезпечено надання пільг 571 обдарованій дитині та молоді в оплаті за навчання в мистецьких школах. У фестивалях і конкурсах всіх рівнів взяло участь 2137 дітей, які здобули 665 перемог. Надавалася підтримка громадським організаціям у реалізації мистецьких проектів.
Виконано капітальний ремонт приміщення міського будинку культури на вул. Проскурівській, 43. Проведено капітальний ремонт сходової клітки №2 та перепланування приміщень міського будинку культури, реконструкцію приміщень західної частини з влаштуванням покрівлі. Освоєно 1282,4 тис. грн.
Для покращення умов було зроблено капітальний ремонт системи опалення дитячої музичної школи №2 на вул. Рибалка, 19.
Проведено капітальний ремонт приміщення дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва на вул. Проскурівській, 67.
Проведено капітальний ремонт приміщення кінотеатру імені Т.Г.Шевченка під класи бальної та сучасної хореографії.
Для впровадження нових туристичних продуктів, популяризації пам’яток міста, залучення мешканців до внутрішнього туризму здійснювалося сприяння діяльності туристичних організацій. З цією ж метою проведено свято відкриття туристичного сезону, в якому взяли участь туристичні організації та підприємці міста, майстри народного мистецтва, музей міста та області. Музеєм історії міста організовано конкурс "Подорожі Поділлям" на найкращий екскурсійний маршрут Хмельницької області.
Для реконструкції кінотеатру імені Т.Г.Шевченка у палац культури і кіно виготовлено ескізний проект.
Договір укладений з архітектором Москаленком А.А.
Для поповнення фондів бібліотек новими книгами придбано 4224 примірники нових книг. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую