ye-logo.v1.2

Квіти, комахи та... цвяхи крізь об’єктив

Культура 3922
Переможець конкурсу Олена Тарасюк
Переможець конкурсу Олена Тарасюк . Фото: Дмитра Скрипника

У холі кінотеатру “Multiplex-holding” відкрилася фотовиставка “Макросвіт”. На ній представлені найкращі роботи учасників та переможців однойменного обласного фотоконкурсу.

 Об’єктами зйомки фотомитці обрали квіти, комах, краплинки роси, павутинки, навіть сірники та цвяхи. Представлені тут і абстрактні й концептуальні світлини.
Перше місце посіли Олена Тарасюк та Павло Косюк.
“Я найбільше люблю фотографувати природу, в тому числі і макросвіт. В мене є багато робіт з цієї тематики, для конкурсу я підібрала яскраві літні фотографії, щоб взимку було приємно і тепло дивитися на них”, - розповіла Олена Тарасюк, яка вже п’ять років захоплюється художньою фотографією.
А для 17-річного Павла Косюка це перші спроби у макрозйомці, і вони одразу ж увінчалися успіхом. “Я намагався презентувати нетрадиційну макрозйомку: не просто сфотографувати дрібний об’єкт крупним планом, а створити щось невзичне, невпізнаване”, - поділився Павло.
Друге місце поділили Михайло Лукашук та Артур Роздорожний, третє — Віталій Ковбасюк, Максим Гребилюк та Роман Чукань. Переможці отримали подарунки від спонсорів — кінотеатру “Multiplex-holding” та готельно-ресторанного комплексу “Колізей”. Причому володарі першого місця здобули сертифікати на п’ять безкоштовних фотосесій на території “Колізею”.
Понад половина учасників конкурсу — теперішні або колишні вихованці гуртка “Ракурс”, що функціонує при музеї-студії фотомистецтва. “Спеціально під конкурс ми ввели курс макрозйомки. Дітям дуже сподобалося навчання, під час якого ми застосовували старі радянські об’єктиви. Більшість робіт вийшли нетрадиційними для цього жанру”, - розповів керівник гуртка Анатолій Іванов.
До речі, обласний департамент освіти і науки, молоді та спорту розпочав прийом робіт на новий конкурс “Жінка, як хороше вино: з роками все краща і краща”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую