ye-logo.v1.2

10 акторів Хмельницького драмтеатру імені М. Старицького оголосили голодування

Культура 4978
Лариса Курманова і Степан Бортнічук одні з тих, хто голодує
Лариса Курманова і Степан Бортнічук одні з тих, хто голодує

В культурі роблять вигляд, що про це нічого не знають

Конфлікт між акторами та директором театру Петром Данчуком тягнеться уже кілька років. Справа кілька разів навіть доходила до судів, міліції та прокуратури. Але недавно чаша терпіння у акторів переповнилася.

За словами Раїси Бортнічук : «29 березня в театрі провели незаконну атестацію для того, щоб викинути неугодних. Уявіть собі, що заслужений артист України Микола Валівоць, котрий зараз вчиться на режисера, не пройшов цю атестацію! І диригент Леонід Деркач, і Олександр Топоринський, і я. Представників профспілок, до яких ми звернулися, директор у театр не пустив. Тоді ми, а саме Степан Бортнічук, Олена Пшенична, Анатолій Остапенко, Микола Валівоць, Лариса Власенко, Лариса Курманова, Віра Рєзнік, Олександр Топоринський, Катерина Власенко оголосили безстрокове голосування. Ми подали про це заявку в Хмельницький міськвиконком, комітет примирення. Скажу чесно, я не знаю, що нам далі робити: ймовірно, вийдемо на майдан, бо не може стільки часу тривати цей бєзпрєдєл, моральне приниження і деморалізація колективу! І щоб усі про це знали, але робили вигляд, що нічого не відбувається!». 
Наш кореспондент звернулася в обласне управління культури, аби там прокоментували ситуацію. Але заступник начальника управління Марина Алєксєєва відповіла, що нічого не чула ні про яке голодування. З директором театру зв'язатися ми не змогли. Додамо лише, що 2 травня в одній з обласних газет вийшов бравурний матеріал про успіхи музично-драматичного театру. Зокрема, в ньому директор Петро Данчук заявив: «За натурою я холєрик і трудоголік. Тому хронічно не терплю поруч з собою людей, котрі лишень те уміють, що критикувати і байдикувати».

Нелюбов Данчука до критики, до речі, особливо яскраво проявилась не тільки щодо працівників театру, а й щодо газети «Проскурів» та письменника Броніслава Грищука, котрий надрукував у часописі статтю про те, що відбувається у творчому колективі. Директор театру подав на видання та письменника до суду, й вже відбулися два його засідання.

Автори Тетяна Гречана та Северина Ропек.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую