ye-logo.v1.2

Відомий художник Дмитро Стецько привіз у Хмельницький “Код історії”

Культура 5508
Дмитра Скрипника
"Вертеп". Фото: Дмитра Скрипника

Це вже третя персональна виставка митця у нашому місті.

“Код історії” — це виставка, яка ілюструє основний напрямок творчості Дмитра Стецька, який прагне осягнути українську історію та культуру за допомогою візуальних образів.
“Це моє бачення культури, мальована поезія. Від трипілля до сучасності, але не торкаючись часових зрізів, моя творчість котиться, як лавина з гір”, — пояснює автор.
Експозицію, яка презентує понад 80 творів останнього десятиріччя, розгорнуто у двох великих залах. Це не лише живописні картини, виконані на полотні і дошці, а й скульптури та просторові об’єкти. Вперше експонуються великоформатні полотна. Три картини із виставки Дмитро Стецько пообіцяв подарувати обласному художньому музею.
“Перед кожним художником постає питання: що, як і навіщо ти робиш. Ми бачимо, як досконало Дмитро відповідає на них протягом усього життя”, — сказав народний художник України Микола Мазур.
Виставку “Код історії” можна переглянути до 20 вересня в Хмельницькому обласному художньому музеї за адресою: вул. Проскурівська, 47.
Довідка: Дмитро Стецько народився в 1943 році в селі Полонна (нині Польща).
Закінчив Львівське училище прикладного та декоративного мистецтва ім. І. Труша. З 1971 року працює в галузі станкового та монументального живопису, скульптури та графіки. Учасник численних міжнародних та національних виставок. Його твори зберігаються у Національному художньому музеї (Київ), Львівській картинній галереї, Канівському музеї-заповіднику Тараса Шевченка, Галереї канадсько-української мистецької фундації (Канада) та інших колекціях.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую