ye-logo.v1.2

У Хмельницькому показують будинки в мініатюрі (ФОТО)

Культура 4944
Фото: автора

Виставка макетів проектного інституту “Цивільпромбуд” відкрилася у музеї історії міста.

Хмельницький проектний інститут “Цивільпромбуд” представив на розсуд хмельничан власні розробки — макети бувель, одні з яких були споруджені у нашому місті, інші ж так і залишилися у проекті.
На виставці “Розбудова міста” можна побачити макети індивідуальних житлових будинків і навіть розкішного маєтку, фрагменти забудови міста та проект дитячого табору у селі Кориченці. Окрасою експозиції є макет будівлі “Укрсоцбанку” (оригінал розташовується на вулиці Соборній), за який у 1998 році працівники “Цивільпромбуду” отримали премію ім. Т. Шевченка у галузі архітектури, а також проект футуристичної будівлі краєзнавчого музею, який так і не був втілений у життя.

Виставка макетів
“За всю історію існування наш інститут розробив чимало проектів як житлових, так і цивільних і комерційних об’єктів, але останнім часом проектуємо переважно житло, в тому числі і індивідуальні будинки, - розповів керівник інституту Сергій Бабич. - Якщо раніше користувалися попитом типові проекти, зараз архітектори мають широкий простір для польоту фантазії та втілення у життя оригінальних ідей”.

Виставка макетів
Представлені на виставці макети цінні тим, що вони відходять у минуле. Адже ручне макетування поступається сучасним технологіям, і просторові об’єкти все частіше створюють на комп’ютері.

Виставка макетів
Довідково: У 1963 році для розбудови міста створено Хмельницький філіал проектного інституту “Діпроцивільпромбуд”. У 1994 році він став колективним підприємством — проектним інститутом “Цивільпромбуд”. Його основні напрямки роботи: розробка проектів детального планування та забудови міст і житлових районів, розробка індивідуальних проектів житлових, цивільних та промислових будинків і комплексів, а також інженерних мереж та споруд. За участю підприємства у місті зведено чимало об’єктів, в тому числі дві 16-поверхівки по вулиці Соборній, сучасний комплекс стадіону “Поділля”, автовокзал № 1, ресторан “Панський маєток” та багато інших.

Виставка макетів
Виставку “Розбудова міста: проекти реалізовані та нереалізовані” можна переглянути в музеї історії міста за адресою: вулиця Проскурівська, 30.

Виставка макетів

Виставка макетів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую