ye-logo.v1.2

Кінотеатру імені Шевченка дадуть шанс вижити?

Культура 2342

Принаймні, за словами працівників, мер готовий до діалогу з ними

 З понеділка по п’ятницю колектив міського кінотеатру імені Шевченка, який в черговий раз опинився під загрозою закриття, планував щодня виходити пікетувати на міський майдан Незалежності. «Ми щодня будемо приходити на площу, щоб на нас звернули увагу і почули, – розповіла минулого тижня голова профспілки кінотеатру Валентина Хотульова.
12 травня, як і планувалося, об 11 ранку працівники кінотеатру з плакатами підійшли до Хмельницької міської ради. Хоч і не чисельна, група таки привернула увагу владних мужів, і до пікетувальників спочатку вийшов начальник міського управління культури Альбін Тарчевський. Після розмови з ним, працівників кінотеатру запросили до мера.
За словами Валентини Олександрівни, міський голова поспілкувався з працівниками кінотеатру і відзначив, що для бюджету міста сума в півтора мільйона, необхідна для заміни обладнання на більш сучасне, цілком підйомна. І попросив працівників протягом тижня надати йому пропозиції щодо модернізації кінопрокатної апаратури.
«Поки що ми вирішили більше не виходити пікетувати, – каже Валентина Олександрівна, – оскільки влада нас почула і готова йти на діалог. Але плакати ми далеко не ховаємо».
Нагадаємо, епопея з реконструкцією чи то закриттям єдиного міського кінозакладу триває уже не перший рік. Колектив уже скорочено до мінімуму, хоч, незважаючи на це, більше половини штату цього року знову перебуває під загрозою залишитися без роботи. Мотивація – нерентабельність закладу, спричинена, в свою чергу, тим, що на застарілому плівковому обладнанні (яке востаннє мінялося 30 років тому) не можна «крутити» новинки кінопрокату, оскільки вони, здебільшого, випускаються на дисках. Проте в місті вже давно подейкують про те, що справжня причина «репресій» щодо кінотеатру полягає в тому, що хтось таки «поклав око» на будівлю в самому центрі міста, щоб зробити з нього черговий торговельно-розважальний заклад.

Фото Андрія ЗОІНА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую