ye-logo.v1.2

"Ви загнали нас у глухий кут", –

Культура 2812

заявили працівники кінотеатру ім. Шевченка, але мирову угоду підписали

 Другий місяць поспіль колектив протестує проти чергового скорочення штатів, яке було заплановано провести з 1 червня. Мотивація для скорочення – підприємство нерентабельне, не приносить прибутку. Мотивація персоналу – вони хочуть зберегти робочі місця і сам кінотеатр, оскільки це єдиний міський комунальний кінозаклад. Все, що для цього потрібно – модернізувати обладнання, щоб мати змогу демонструвати новинки кінопрокату та оновити зал. Крім того, донедавна у кінотеатрі не було директора, а був лише виконуючий обов’язки.
Минулого тижня у приміщенні управління зібралася примирна комісія за участі представників чотирьох сторін: адміністрації кінотеатру, найманих працівників кінотеатру, зацікавлених органів і організацій та національної служби посередництва і примирення (НСПП). Комісія мала на меті вирішити колективний трудовий спір між найманими працівниками та роботодавцем.
Півтори години присутні висловлювали свої думки, бачення, претензії. Йшлося, зокрема, про те, що сума у півтора мільйона, необхідна для закупівлі нового 3D-обладнання, для міського бюджету є підйомною, але на виділення цих коштів потрібен час. Також говорили про те, що деякі приміщення у кінотеатрі здавалися в оренду, але грошей за це підприємство так і не отримало. А сума досить істотна – 146 тисяч гривень. Якби ці гроші були вчасно отримані, з них можна було би, наприклад, кілька місяців виплачувати працівникам зарплату. Висловлювалися також претензії до виконавчої служби з приводу того, що протягом півроку не стягується заборгованість з неплатників, чим завдається шкода не лише підприємству, а й державним інтересам.
Найманим працівникам, зокрема, пропонувалося піти в оплачувану відпустку, і протягом місяця спробувати знайти шляхи виходу з кризи. Ті ж, зі свого боку, пропонували варіанти для отримання коштів на тому обладнанні, яке є (поки не куплять нове), і висловлювали побоювання стосовно того, що якщо вони підуть у відпустку, то потім їм вже нікуди буде повертатися. Зокрема, люди просили у нового директора, Костянтина Костенка, обіцянки, що робочі місця за ними збережуться. Костянтин Володимирович, в свою чергу, пояснював, що подібної обіцянки він дати не може. І відпустка – це вимушений крок, оскільки «потрібна пауза, щоб напрацювати лінію виходу з кризи». Єдине, що пообіцяв – зробити все від нього залежне, щоб зберегти і кінотеатр, і робочі місця для людей.
Зрештою, один з членів профспілки кінотеатру заявив: "Ви нас загнали у глухий кут, але ми не маємо іншого виходу". І мирову угоду підписали.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую