ye-logo.v1.2

Центр культури та мистецтв відзначив 75-річчя

Культура 2616

За цей час заклад організував та провів тисячі фестивалів, фольклорних експедицій та інших мистецьких подій.

Історія Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв розпочалася у 1939 році, коли був створений обласний будинок народної творчості. Протягом свого існування заклад змінював назви та переживав реорганізацію, та увесь цей час опікувався амоторськими колективами та будинками культури області, проводив різноманітні фестивалі та мистецькі заходи, і не лише на теренах області, а й у всеукраїнських масштабах.
«Ми пишаємося тим, що є установою, яка творить культуру Хмельниччини, зберігає її та доносить до людей. Усіх фольклорних експедицій, фестивалів, конкурсів, які організував центр за період свого існування, просто не перелічити. Є у нашому активі і міжнародні свята, зокрема, свято національних культур у Кам'янці-Подільському, міжнародне Шевченківське свято та інші», - розповідає виконуючий обов'язки директора обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Анатолій Бєлєванцев.


На урочистості, присвячені ювілею закладу, прийшли його теперішні та колишні працівники, серед яких 80-річний Микола Лебедєв, який керував будинком народної творчості у 1970-х роках.
«Найкращі роки мого життя були віддані цьому закладу, який давав поштовх розвитку культури в усій Україні. Наприклад, на фестиваль народного мистецтва у Заслучному з'їзжджалися гості з різних міст, із Польщі, Угорщини та інших країн, - згадує Микола Семенович. - Радію, що мені довелося працювати тут. І приємно, що зараз є люди, які продовжують цю нелегку, але важливу справу».
А Тамара Скородим була директором закладу протягом 20 (найдовше з усіх) — із 1977 до 1997 року.


«Щаслива, що Бог дав мені можливість працювати у галузі культури, яка багата на пісню, танцюристів, музикантів, художників та багатьох інших талановитих людей. Працювала із професіоналами своєї справи, у яких багато чому навчилася», - розповідає Тамара Станіславівна.


Працівники та ветерани закладу отримати численні відзнаки та подарунки. А відвідувачі свята познайомилися із архівними документами, старими афішами, друкованими виданнями, які випускав центр, а також з виставкою картин, виробів із соломки, глини та інших виробів народних майстрів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую