ye-logo.v1.2

Хмельничани побачили іронічну історію пляжу

Культура 2761

Кримський фотограф Євгеній Ком привіз у Хмельницький оригінальну виставку документальної фотографії.

 На виставці фотохудожника Євгенія Кома «Крим попурі» не побачиш ідеалістичних морських чи гірських пейзажів, чого можна очікувати від назви. Його Крим – це пляжі, де ліниво розвалилися відпочивальники, сміття на пірсі, трамваї у годину пік, опустіла набережна в несезон…
Спершу ці чорно-білі світлини можуть здатися похмурими та сумними, та після довшого споглядання розумієш їх іронічність. Адже іронія, на думку фотохудожника, - найкраще ставлення до життя. А заглибившись у роботи ще більше, починаєш розуміти філософське світосприйняття автора. Ось такі вони, фотографії Євгенія Кома, прості і складні.
Євгеній Ком (справжнє прізвище – Компанійченко) – чи не єдиний кримський художник, який не знімає пейзажі, а захоплюється документалістикою, за допомогою якої ось уже 30 років «записує» історію пляжу.
«Для зйомки мені найбільше цікаві люди. А коли людина на пляжі у курортному містечку, де її ніхто не знає, роздягнута і розслаблена, вона стає прекрасним об’єктом зйомки. Ви тут не знайдете жодного постановочного кадру. Це все документальне фото – єдине, яке не стає дурнішим з часом, адже воно відображає саму реальність, а реальність розумніша за нас», - розмірковує митець.
Крим очима Євгенія Кома хмельничани можуть побачити у музеї-студії фотомистецтва за адресою: вулиця Проскурівська, 56.
Довідково:
Євгеній Компанійченко народився в Автрії. Дитинство і молодість провів у Криму, де і досі часто буває. Перша його професія – «повітряний» фотограф, який знімає людей на пляжі. Крім грошей, технічних навичок та засмаги ця робота, за словами Євгенія, нічого йому не дала. Лише у 1977 році ставши членом Запорізького фотоклубу і познайомившись з метрами радянської фотошколи, він нарешті відчув творче задоволення.
У 1984-88 роках навчався в МГІК на кафедрі кіномайстерності. У 1990-х пробував себе фотокореспондентом у московському видавництві «Комерсант».
Бере участь у міжнародних та вітчизняних виставках з 1978 року. у Хмельницькому Євгеній Ком виставляється вперше.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую