ye-logo.v1.2

Трубач Андрій Ільків присвятив свій виступ у Хмельницькому жертвам тоталітаризму

Культура 4363

Відомий музикант завітав у наше місто у рамках проекту «Живопис. Музика. Поезія».

 У рамках проекту «Живопис. Музика. Поезія», що стартував у Хмельницькому обласному художньому музеї із виставки відомого українського художника Івана Марчука та концерту його доньки, скрипальки Богдани Півненко, знову музичний вечір. У наше місто завітав знаний трубач Андрій Ільків із цікавою концертною програмою, присвяченою людям, які стали жертвами тоталітаризму, зазнали репресій, гонінь, голодомору тощо.
«Богдана Півненко – моя давня подруга, з нею давно обговорювали ідею цього проекту – поєднати образотворче мистецтво з музикою. І тут, у вашому музеї, він нарешті втілився у життя, - розповідає музикант. – До речі, Хмельницький першим відгукнувся на проект, що дуже приємно. Адже, хоч я сам родом не з Хмельниччини, а з сусіднього Тернопілля, вважаю себе в певній мірі і вашим земляком. Із Хмельницьким, де я навчався у музичному училищі, досить тісно пов‘язана моя творча доля».
До речі, програма, яку виконував музикант, спеціально підготовлена для виступу у Хмельницькому. Звучала навіть прем‘єра – три частити сюїти Клода Белінка, яку до цього в Україні виконували лише один раз.
Андрій Ільків, який є солістом Національного будинку органної та камерної музики України та художнім керівником і «першою трубою» ансамблю мідних духових «Київ-брасс», грав твори українських та зарубіжних композиторів під акомпанемент фортепіано, а також розповідав про цих митців.
«Оскара Бьоме, на жаль, погано знають не лише у широких колах, а й навіть серед музикантів. Хоча він дуже талановитий композитор, який написав багато творів спеціально для труби. У 1925 році він потрапив у Росію, де став першою трубою Маріїнського оперного театру. Але у 1936 році, коли за наказом Сталіна нищили усіх німців, був репресований у досить молодому віці», - розповів Андрій.
Молодим музикантам, а серед глядачів було чимало студентів Хмельницького музучилища, Андрій Ільків порекомендував багато працювати, щоб досягнути успіху.
«Немає особливих рецептів успіху, які б направили на творчому шляху. Слід шукати себе, розвивати свій інтелект, професійні якості, працювати і ще раз працювати», - сказав він.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую