ye-logo.v1.2

«Перша з фондів»: Хмельницький музей-студія фотомистецтва показав частину колекції

Культура 2787
Фото: Дмитра СКРИПНИКА

За чотири роки роботи закладу його фонди поповнилися на майже тисячу світлин.

55-та ювілейна виставка у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва стала певним звітом роботи за більш ніж чотири роки (у вересні музей відзначатиме п'ятиріччя — прим. авт.). Лише маленьку частину світлин, які за цей час назбиралися у фондах (півсотню із майже тисячі) побачили хмельничани. Однак і цього стало достатньо, щоб переконатися, що у музеї хороша колекція різних авторів і різних жанрів.
«Ми могли б зробити виставку лише портретів чи пейзажів, або ж показати побільше авторів. Але вирішили, що «Перша з фондів» має бути концептуальною, продемонструвати шість основних жанрів», - розповідає директор музею Костянтин Жданов.


На розсуд хмельничан представлено ню, жанр, натюрморт, портрет, арт і пейзаж. Картини датовані різними роками та виконані в різних техніках, тут можна знайти роботи, надруковані аналоговим і цифровим методами. Серед 26 авторів троє хмельничан — Сергій Іванов, Олександр Солєнцов та Анатолій Іванов.


«У музеї створився певний позитивний імідж, завдяки якому відомі фотохудожники хочуть виставлятися у нас. Сподіваюся, що тут виставлятимуться як відомі митці, так і маловідомі, які мають оригінальний підхід до фотомистецтва, а колекція музею ставатиме ще багатшою», - каже голова обласної організації Національної спілки фотохудожників України Олександр Солєнцов.


Фотовиставка «Перша з фондів» триватиме до 17 лютого у музеї-студії фотомистецтва за адресою: вул. Проскурівська, 56.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую