ye-logo.v1.2

«ART’колаж-2015» – три дні різнопланової творчості

Культура 3278

У Хмельницькому відбувся фестиваль, який об’єднав живопис, поезію, музику, театр та інші види мистецтва.

 «Наша мета – залучити до творчості якомога більше людей», - каже організатор фестивалю «ART’колаж-2015», директор Хмельницького обласного художнього музею Лариса Чернова.
З цією метою учасники заходу влаштували флешмоб: пройшлися містом з картинами у руках. Таким чином вони показали, що музей – відкритий для людей і прагне ознайомити їх із мистецтвом.
Масштабним і незвичним став і головний захід фестивалю – виставка сучасних львівських митців «Нові форми, нові смисли». Ще надворі гостей зустрічав актор в образі художника, який нашвидкуруч малював портрети.

До участі у фестивалі залучали перехожих.

Далі, у холі музею, грав квартет саксофоністів Хмельницького музичного училища. А в експозиційній залі актори аматорського театру «Дзеркало» влаштували ціле театралізоване дійство. Вони чіплялися до відвідувачів, «фотографували» їх на старовинний фотоапарат і дарували ромашки… 

Відкриття виставки перетворилося на театралізоване дійство.

 Сама виставка виявилася не менш цікавою, ніж її презентація. Викладачі та студенти Львівської національної академії мистецтв (ЛНАМ), презентували кераміку і художній текстиль. Вони продемонстрували неочікувані образи, оригінальні підходи та поєднання матеріалів.

Софія Буряк. Божа ручка.

«Львівська школа декоративно-прикладного мистецтва має свою специфіку, вона відрізняється від усіх інших. Це наш перший досвід співпраці з академією, однак з львівським мистецтвом ми знайомі давно, у музейній колекції є прекрасні твори львівських керамістів», - розповідає Лариса Чернова.

Наталка Дорогопулько. Зародження гріха.

Презентували виставку у Хмельницькому художники та викладачі кафедри кераміки ЛНАМ Василь Боднарчук, Степан Андрусів та Маріанна Вахнюк.

Владислав Картун. Метаморфози посуду.

«Заздрю хмельничанам. Адже у вас, у місті, яке налічує трохи більше двохсот тисяч населення, є музей сучасного мистецтва. Львів, у якому мешкає вісімсот тисяч, не спромігся зробити цього. Бережіть усе, що маєте, це велика спадщина, за якою майбутнє», - запевнив Василь Боднарчук.

?Львівські митці Степан Андрусів та Василь Боднарчук (зліва направо) розповіли хмельничанам про особливості львівської школи ужиткового мистецтва.

Виставку «Нові форми, нові смисли» можна переглянути протягом місяця у художньому музеї за адресою: вул. Проскурівська, 47.

Яна Погранична. Кераміка і світло.

Крім того, в рамках фестивалю відбулося чимало цікавих заходів, серед яких читання поезії молодими та відомими авторами, презентація відеопоезії та самвидаву із перекладами, майстер-класи та музичні виступи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую