ye-logo.v1.2

У театрі Старицького показали балет. Історія циганки Есмеральди підкорила хмельничан

Культура 6383

Глядачі співпереживали з артистами всю виставу, а після завершення – довго аплодували.

І хоча сюжет роману Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері» відомий багатьом ще зі шкільних років, балетна вистава «Есмеральда» за його мотивами тримала глядачів у напрузі до завершення. Такі базові почуття і цінності, як любов і ненависть, відданість і зрада, ніжність і грубість, вирували на сцені і змушували тих, хто сидів у залі, переживати їх разом з акторами. А кінцівка вистави, яскрава, динамічна, пристрасна і трагічна, змусила глядачів вскочити з місць та довго аплодувати.


Ірина Шкурчук виконує "Ave Maria".

Варто зазначити, що артисти не лише майстерно танцювали, вони грали – мімікою, жестами, тим самим танцем і… душею. І хоча жодного слова вони не промовили, все було зрозуміло: в очах Есмеральди читалась любов, на обличчі священика Клода Фролло вирував гнів і безумство, горбань Квазімодо проявляв співчуття, мати Есмеральди, коли доньку викрали, - відчай.

Священик Фролло у виконанні Сергія Будника.


Головні ролі майстерно виконали артисти балету театру імені М. Старицького: Дар'я Ярошенко (Есмеральда), Максим Довгун (Квазімодо), Сергій Будник (Клод Фролло), Андрій Нетяга (капітан Феб), Наталія Булацена (мати Есмеральди). У виставі також взяли участь актори театру та студенти хореографічного відділення гуманітарно-педагогічної академії.

Капітан Феб (Андрій Нетяга) та Есмеральда (Дар'я Ярошенко).


Особливо варто відзначити заслужену артистку України Ларису Власенко, яка грала стару циганку. У своєму поважному віці Лариса Кирилівна кружляла у танці на рівні з молодими акторами. 


У в'язницю до Есмеральди приходять дв іїї матері - справжня та циганська.

Постановники велику увагу приділили усім деталям: костюмам, декорація, музичному супроводу. А балетмейстер Олександр Шиманський, заслужений артист України, віддав своєму дітищу усі сили, досвід і любов. Олександр Петрович запевняє, що у нього є ще багато ідей, щоб відродити у Хмельницькому балетну традицію.
Наступного разу балетну виставу «Есмеральда» можна переглянути 18 листопада. Початок о 18.30.
 

Читайте також, як театр Старицького їздив з гастролями в зону АТО.

Після вистави. Балетмейстер Олександр Шиманський (в центрі з квітами) із своїми артистами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую