ye-logo.v1.2

У Хмельницькому завершився "найсолодший" фестиваль міста - "Медовий Спас"

Культура 3175
Найкращим медівником став Василь Бараніцький
Найкращим медівником став Василь Бараніцький. Фото: автора

Протягом трьох днів, з 19 по 21 серпня, хмельничани купили сотні літрів меду і медовухи, взяли участь у десятках майстер класів, виграли безліч конкурсів і отримали стільки ж призів.

У рамках фестивалю відбувався й конкурс на кращого медівника. 20 пасічників з усієї області протягом трьох днів пригощали хмельничан і гостей міста. А переможця визначили за кількістю чеків від проданої продукції.

Результати конкурсу оголосили сьогодні, 21 серпня на головній сцені фестивалю у парку культури і відпочинку ім. М. Чекмана.

На церемонії нагородження усі учасники отримали подяки від управління культури і туризму Хмельницької міської ради. Артем Ромасюков, начальник управління, особисто всіх привітав, подякував спонсорам і організаторам, а відвідувачам побажав миру, добробуту і злагоди.

Переможцем конкурсу «Найкращий медівник» став Василь Олексійович Бараніцький, приватний пасічник з села Ладиги Старокостянтинівського району. Зі сцени він також подякував організаторам, а ще - усім хмельничанам, які підтримували пасічників на фестивалі, і побажав «завжди вірити у їх чистоту і доброту. Нехай наша продукція дарує вам радість від солодощів, які приносить ця божа муха - наша бджілка».

Василь Олексійович назвав бджілку «божою мухою» і побажав усім радості від солодощів, які та приносить

Пізніше Василь Бараніцький розповів, що «не підраховував, скільки меду продав, адже торгував не сам, а з донькою і зятем. Кожен з нас щось собі вторгував, я особисто - десь три з половиною тисячі гривень, але це за два з половиною дні. Продавав гречаний мед, липу з акацією і медовуху. Я не жаліюся на пасіку, не ображаю бджілок своїх, шаную їх. Маю зараз 67 вуликів. Через пів року мені виповниться 70, і якби не зять, я б може й не тримав стільки. Це все його заслуга, він мене дуже підтримує і допомагає», - розповів чоловік.

 

Після всіх урочистостей відбувся концерт. Відвідувачів було не так багато, як у перші дні фестивалю, тому майже усі зручно розмістилися перед сценою на тюках із сіна. У концертній програмі виступали діти з танцювального ансамблю «Веселка» міського будинку культури, а гості з Києва - гурт «Полікарп» і кобзар Тарас Компаніченко, співали народні українські й пісні на слова українських письменників М. Куліша і Г. Сковороди.

Пасічників теж було небагато, але мед ще можна було придбати. Тож відвідувачі пригощалися вуличною їжею, яку готували на фестивалі, їли солодку вату, брали участь у майстер-класах, дехто малював картини, а один дідусь навіть рибалив.

Артем Ромасюков вручив подяки усім учасникам, навіть найменшим пасічникам

Для дітей занять було не менше. На галявині від Хмельницької центральної бібліотеки діти розгадували кросворди, пальчиками розфарбовували малюнки і робили велику аплікацію бджілки – одного з головних символів фестивалю. На спортивному майданчику грали у фрізбі і брали участь у конкурсі з вибивання м’яча, як у грі з американського футболу. Також діти каталися на машинках, проходили канатні доріжки, їздили верхи на поні і конях. А біля центрального входу у парк малечу та їх батьків розважала весела клоунеса у рожевій перуці. Тож до самого кінця першого у місті фестивалю «Яблучного Спаса», усі розважалися і весело проводили час зі своїми родинами.

 

Щоб охолонути від спеки на фестивалі пропонували й медовий квас

Відвідувачів розважали гості з Києва - гурт «Полікарп» і кобзар Тарас Компаніченко

Пальчикове малювання на свіжому повітрі – найкраща арт-терапія

Катерина ДЯДЮК.

Фото автора. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую