ye-logo.v1.2

На що здатен український парубок заради кохання? Про це хмельничани дізналися під час вистави у театрі Старицького

Культура 3074

У головному театрі області показали прем’єру.

Комедійна п’єса Володимира Канівця «Як наші діди парубкували» стала першою прем’єрою цього театрального сезону. У виставі були присутні всі необхідні елементи української комедії: харизматичні персонажі, веселі жарти, народні танці та співи, гарні костюми та декорації. До речі, поставив її у Хмельинцькому запрошений режисер – заслужений артист України Олег Мосійчук, який очолює Тернопільський театр імені Т. Шевченка.
Дія вистави відбувається в українському селі. У центрі подій – кохання Олени (Наталія Дяченко) та Тимка (Роман Падура). Хлопець сватається до дівчини, та її батьки (ролі виконують Ігор Сторожук та Лариса Курманова) не дають згоди. Мовляв, Тиміш – парубок вітряний, до того ж через кілька днів йому потрібно вирушати у кубанські степи, куди подалися його батьки у пошуках кращої долі. Але парубок заприсягся до того часу одружитися з Оленою та забрати її з собою.


У центрі сюжету - кохання двох молодих людей.

Відтак на подвір’ї Савки та Василини (батьки Олени) відбуваються дивні речі: то жінку викрали замість молодиці, то чоловіку сіллю в сідниці з рушниці хтось стрільнув, то кожух сам по собі бігає, то опудало розмовляє…


У родині Савки і Василини трапляються дивні речі...

...Савкові доводиться лікуватися гарбузом від удару...

...або вимочувати сідниці у воді, в які влучили сіллю.


А ще масло в огонь підливай дід Тимка Северин (Степан Бортнічук), який доречно і недоречно згадує про те, як був у турецькому полоні.

Чим же закінчаться події і чи зможуть молодята одружитися, хмельничнаи дізнаються, якщо завітають у театр 16 та 24 листопада. Саме тоді можна буде в чергові рази переглянути комедію «Як наші діди парубкували» та вдосталь насміятися.


Вистава просякнута українським колоритом.

Крім того, зовсім скоро на театралів чекає ще одна прем’єра – комедія ілюзій «Дерева вмирають стоячи», показ якої запланований на 2, 10 та 30 листопада. Телефон каси театру: 65-59-25.

Картинку доповнювали цікаві декорації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую