ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували міжнародну виставку плакатів «До речі, життя чудове»

Культура 3541
Виставку можна переглянути упродовж місяця
Виставку можна переглянути упродовж місяця. Фото: автора

Вперше плакати представили на фестивалі «Книжковий Арсенал».

Учора, 9 червня, у Хмельницькому арт-центрі "MASLO" вікдрили міжнародну виставку київського клубу ілюстрації «Pictoric» - «До речі, життя чудове». Як зазнають організатори, експозиція уміщує понад 50 плакатів іноземних та українських ілюстраторів. У травні вперше виставку презентували на фестивалі «Книжковий Арсенал».

«Оскільки «Книжковий арсенал» тривав 5 днів, ми «підхопили ідею» і запропонували органзаторам їм приїхати до Хмельницького, для того щоб показати роботи е більшій кількості людей. Взагалі влакат дуже часто недооцінюється, як робота. Ми наполягаємо на тому, що плакат має потужні виражальні засоби», - розповідає мистецтвознавиця та відповідальна за виставкову програму арт-центру «MASLO» Катерина Носко

За її словами, ідея свторення «До речі, життя чудове» належить клубу ілюстрації «Pictoric». Вони зібрали художників з різних країн світу і дали завдання придумати плакат на тему «Життя прекрасне». Мистецтвознавиця розповідає, що приблизно 4 місяці художники працювали над картинами.

На презентацію виставки приїхали автори та її організатори. Серед них багато художників, які давно займаюся графікою і книжковою ілюстрацією.

Тема плакатів - "До речі, життя  чудове"

«Це міжнародна виставка присвячена нашому життю і ставленю до нього, - розповідає співорганізатор виставки та автора представлених робіт Олег Грищенко. - Участь у проекті взяли художники з Латинської Америки, Європи та Азії. Десь 70 іноземних ілюстраторів і 15 українських. Тут є і мій плакат. Він в мене вийшов у мексиканськкому стилі - із графікою та зображенням скелета, його оточують квіти».

У Олега Грищенка скелет вийшов у мексиканському стилі

Пан Олег додає, що він хотів передати в плакатах своєрідну іронію про відпочинок. Зауважує, що кожеш може побачити в ньому свою смислову лінію.

Пан Олег розповів, про організацію міжнародної виставки

«Мені здається, що плакат одночасно простий, доступний і складний, - зізнається одна із кураторів виставки та авторка плакату Анна Сарвіра. – Ми хотіли зробити щось хороше, коли, насправді, не все так добре. Отак намагаємось підбадьорити всіх. Тема глобальна і включає в себе абсолютно всі аспекти людського життя. Виконані плакатиу різних стилях, хтось малював на компютері, хтось фарбами».

Переглянути плакати можна у арт-центрі "MASLO"

Виставка «До речі, життя чудове»триватиме до 22 червня. Переглянути її можна у арт-центрі «MASLO», що на вулиці Старокостянтинівське шосе , 20\3. Вхід на відкриття – вільний.

У експозиції більше 50 плакатів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую