ye-logo.v1.2

Хрещення у 3D

Культура 3409
Фото: Інна

Нарешті хмельничани можуть насо­лоджуватися переглядом фільмів у форматі 3D!

 Причому, зали для спо­глядання тривимірного зображення є вже у двох кінотеартах: «Планеті» та багатозальному кінотеатрі «Мульти­плекс» (що в торговому центрі «Оа­зис»). Останній, до речі, лише нещо­давно відкрився. Його ми й відвідали.  

ПЕРШІ   ВРАЖЕННЯ
Скажу відверто, пер­ший похід до цього кінотеатру приєм­но вразив ще, як-то кажуть, на порозі. Бо що не кажіть, а чемний персонал – обличчя будь-якого закладу. Звісно ж, мені хотілося про усе порозпитувати: де краще сидіти, від чого залежить ці­на, чи є якісь знижки. Продавчиня квитків терпляче відповідала на усі мої «як» і «чому», хоч я не єдина стоя­ла у черзі. До «плюсів», безперечно, та­кож варто віднести наявність гарде­робу та диванчиків у фойє, на яких мо­жна згаяти час за переглядом кіно­афіш, розкладених на столиках. Ще є досить просторий зал очікування та кафе, де звісно ж, продають усілякі напої та попкорн. Смачний, солодкий – ми спробували.  

ДЕ?  КОЛИ?  ЗА  СКІЛЬКИ?
Кіно та мультфільми демонструють у чотирьох залах, один з яких — 3D. Усі вони названі іменами видатних кіномайстрів: “Альмадовар” (саме тут демонструють фільми у форматі 3D), “Ролан Биков”, “Кайдановський” та “Янковський”. При вході до кожного залу – електронне табло з інформа­цією про те, який наразі будуть де­монструвати фільм, тож заблукати – важко. Ціни на сеанси – від 20 до 90 гривень. Усе залежить від часу, коли демонструють фільм, дня тижня та, звісно ж, сектора залу. Тобто, пере­гляд кіно в понеділок, вівторок та се­реду обійдеться дешевше, ніж в інші дні на 5-20 гривень. Приблизно на сті­льки ж денні сеанси вартують менше, аніж вечірні. І звісно ж, доводиться до­плачувати за комфорт: квитки секто­ра “суперлюкс” (як нам розповіла про­давчиня квитків, там шкіряні крісла з пультовим управлінням положення спинки та сидіння) вдвічі дорожчі, аніж у звичайному “люксі”.
Сподобалося, що в кінотеатрі є пос­луга бронювання квитків по телефону або через Інтернет. Щоправда, за неї доведеться доплатити п'ять гривень за кожний квиток.
На новорічні  свята, ко­ли в кіно­театрі було аж надто людно, броню­вання виявилося досить дореч­ним.

ЩО   ПОДИВИЛИСЯ
“Три богатирі і шамаханська цари­ця” (мультфільм демонстрували у залі “Кайдановський”). Денний сеанс в бу­день обійшовся у 25 гривень за кви­ток. Мультфільм, щоправда, у звичай­ному форматі, але перегляд залишив купу приємних вражень. Порівняно невеликий зал і досить великий екран – що ще потрібно, аби насолодитися фільмом? Звісно ж, якісний звук та комфортні крісла.  Щодо звуку, то він якраз, як то кажуть, те, що треба: не занадто голосно, не тихо. Крісла спра­вді зручні, є підставки для попкорну. Відстань між рядами достатня, щоб той, хто сидить попереду, не заважав перегляду, а той, хто позаду — не кидав попкорн за комір. Взагалі, гля­дацька частина залу спроектована у формі амфітеатру, що дозволяє одна­ково добре бачити екран з будь-якого місця залу. Продавчиня квитків нам порадила восьмий ряд з місцями посе­редині, тож ми залишилися справді задоволеними.
І ще. Відчувалося, що в залі працює система кондиціонування, тож навіть після півторагодинного перегляду в го­лові не паморочилося від нестачі сві­жого повітря.
Звісно ж, від бажання подивитися фільм у форматі 3D, відмовитися я не змогла. І не жалкую. Хоч за квиток довелося викласти аж 70 гривень. Моїм хрещенням у 3D став “Аватар”. Розповідати про фільм — справа мар­на, бо усі найсолодші епітети вже ска­зані. Зізнаюся так, як є: це щось! Мак­симально реалістичне зображення, ще й підсилене відчуттям того, наче ти – герой фільму і сам в центрі подій! І про це розповідати не варто, а краще, звісно ж, купити квиток, одягнути окуляри і побачити все на власні очі!
ЩО  НЕ  СПОДОБАЛОСЯ
Скажіть, кому не хочеться зеконо­мити? Батькам з дітьми також. І якщо в «Мультиплексі», наприклад, перед­бачені студентські знижки, то дитячі – ні. Принаймні, нам таких не запро­понували. І за дорослі квитки, і за квитки для малечі ми заплатили од­накову ціну.
P. S. Наступного разу ми розповімо про 3D в улюбленому кінотеатрі хмельничан «Планета».


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую