ye-logo.v1.2

До 80-річчя Хмельницької області презентували книгу

Культура 3240
Альманах презентували до 80-річчя Хмельницької області
Альманах презентували до 80-річчя Хмельницької області. Фото: Автора

Презентація альманаху "Медобори" відбулася вчора, 20 вересня, в обласній науковій бібліотеці.

Хмельницький обласний осередок Всеукраїнської творчої спілки «Конгресу літераторів України» презентував 12-й альманах “Медобори”. Випуск присвячений 26-ій річниці української незалежності та 80-річчю Хмельницької області. До альманаху увійшли не лише нові твори членів «Конгресу», але й – твори членів обласної організації Національної спілки письменників України, районних літоб’єднань та молодих, раніше невідомих авторів.

На презентацію завітали члени «Конгресу», письменники інших літературних об’єднань, студенти, шанувальники поезії та конгресмени із Донеччини, що слухали та спілкувалися з Хмельницькою аудиторією за допомогою Skype - зв’язку.

Альманах презентували в обласній науковій бібліотеці

Альманах окрім поезій, оповідань, казок, літературознавчих та мистецьких досліджень, вміщує в себе інформацію про роботу осередку. Твори, вміщені у ньому, присвячені подіям сьогодення: війні, втратам, рідній землі, роздумам про загальнолюдські цінності. Не обійшлося у “Медоборах” і без ліричних поезій, а також тем кохання.

 В альманасі вміщено, як поетичні, так і прозові твори членів хмельницького осередку

“Альманах готувався довго, ми доклали багато зусиль до його створення. Це була клопітка робота. У “Медоборах” представлено понад 60 авторів, які хотіли донести свою поезію до людей. Ми хотіли, щоб читачі відкривши альманах, мали гарну нагоду познайомитись із письменниками свого краю та пізнати їх”, – розповів Володимир Захар’єв, редактор-упорядник, голова Хмельницького обласного осередку ВТС «Конгрес літераторів України».

Редактор-упорядник розповів, що альманах "Медобори" є симоволічним для спілки "Конгресу"

Майже дві години, під час презентації, у бібліотеці звучала поезія та привітання від гостей. Як відзначив редактор-упорядник альманаху Володимир Захар'єв, 12-й том «Медоборів» є для спілки символічним. Адже в цьому році спілка “Конгресменів” відзначає 12 років від свого заснування.

Під час презентації літератори читали твори, які вміщені у альманасі

Окремо – працівники бібліотеки підготували виставку, в експозиції котрої помістили усі попередні випуски альманаху та нові збірки членів “Конгресу”.

Працівники бібліотеки підготували виставку, де представили попередні випуску альманаху

Читайте також: Любко Дереш навчав хмельницьку молодь культури любові

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую