ye-logo.v1.2

Екскурсії підземеллям і перегони мумій: у Меджибізькій фортеці влаштують «Гарбузову ніч»

Культура 1961
У фортеці відбудеться тематична «вечірка» для всієї сім
У фортеці відбудеться тематична «вечірка» для всієї сім'ї. Фото: mezhibozh.com

На гостей свята чекає багато сюрпризів і несподіванок.

Наприкінці жовтня у Меджибізькій фортеці відбудеться «Гарбузова ніч», яка наповнить її українською осінньою містикою. Вже у суботу, 28 жовтня, гостей розважатимуть майстри таємничих ремесел і мистецтв. А темряву осінніх сутінок наповнять вогнем «Миколина гончарня», «Кузня Бороди» і театр вогню та світла «zLights».

«Запрошуємо усіх гостей свята прибути у власних етнічних та містичних строях, з гарбузовими світильниками та декоративними тематичними композиціями. Усі вони візьмуть участь у конкурсах. А під час етноярмарку планується не лише торговельний гармидер навколо автентичних та сучасних українських строїв, але і показ моделей, яким більше ста років», – кажуть організатори.

У програмі також – з 14:00 години – аквагрим, майстер-класи і конкурси для дітей. Для дорослих відбудуться виставки гарбузових святкових та містичних композиції, гарбузових витинанок і багато іншого. Але найцікавіше – у фортеці влаштують перегони мумій.

О 16:00 годині відбудуться археологічні розкопки Дракона меджибізької фортеці (легендарний майстер-клас з археології для маленьких, старших та їх батьків). А о 16:30 годині – гарбузове спортивне багатоборство з перегонами, пауерліфтінгом і дартсом.

Для дітей і дорослих працюватиме також «CANDY-BAR» з різноманітними гарбузовими смаколиками і напоями. А з 18:00 години розпочнеться вечірня програма, де зі сцени лунатимуть бардівські пісні і етнічна музика. Тоді ж відбудуться ексклюзивні екскурсії до підземель Меджибізької фортеці і вистава за мотивами реальної і таємничої археологічної знахідки «Двоє з Меджибізької фортеці». А ще –численні конкурси, вікторини і частування.

Вони також зазначили, що, як і минулого року, під час свята відбудеться конкурс на «найбільшого гарбузового монстра». Відвідувачів просять приносити найбільші гарбузи-важковаговики і спробувати побототися за титул «ГАРБУЗІЛЛА-2017».

А назавершення «Гарбузової ночі», о 22:00 годині, на всіх чекає запальне фаєр-шоу від хмельницького театру вогню та світла «zLights» із загальним флеш-мобом учасників та гостей у фіналі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую