ye-logo.v1.2

Відомий казкар Сашко Лірник змусив хмельничан сміятися до сліз

Культура 3861
Сашко Лірник розвеселив усіх
Сашко Лірник розвеселив усіх. Фото: автора

Митець провів майстер-клас і показав, як потрібно розповідати казки.

Привіт, мої маленькі поросята! З такого привітання відомий український казкар Сашко Лірник почав свій виступ у Хмельницькому. До міста він приїхав на дуже часті і наполегливі запрошення соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить!». Адже казкаря тут чекали давно і кількість присутніх на його майстер-класі тому в доказ.

Олександр Власюк, таке його справжнє ім’я, є не лише казкарем, а й сценаристом, актором, телеведучим і автором дитячих телепрограм. Його вважають майстром розмовного жанру, однак сам автор каже, що це довга і марудна робота, але вона йому подобається і є зараз дуже необхідною. Розповів, що навіть бійці з фронту часом телефонують до нього і просять розказати казку, бо пише їх не тільки для дітей. І саме з такої казки, про сім’ю, що віддала останнє на допомогу бійцям, Сашко Лірник розпочав свій майстер-клас. В один момент казкар навіть просльозився, бо нещодавно в зоні АТО загинув його товариш. А далі змусив плакати усіх, але плакати від сміху.

На майстер-клас до казкаря прийшли і дорослі, і малі.

Майстер-клас полягав у тому, що Сашко Лірник розповідав казки: про Пана Коцького, про Собаку і Вовка… А героями цих казок були глядачі, яких, до слова, зібралося чимало. Тут не було дітей і батьків – були лисички, зайчики, котики, деревця і навіть комарики.

 

Героїв для  казок Сашко Лірник обирав просто із залу.

Під час імпровізованих постановок усі стрибали і танцювали, співали і сміялися. А Сам казкар не впускав нагоди пообійматися з «козаками», посмикати дівчаток за косички і поцілувати старших дівчат.

Майстер-клас проходив у дитячій бібліотеці імені Т. Шевченка.

Чи навчилися присутні розповідати казки так, як Сашко Лірник, наразі невідомо. Найголовніше те, що казкар показав, як можна жартувати і веселитися всією сім’єю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую