ye-logo.v1.2

Велике світо для маленької людини

Культура 5022

Батьки чомусь часто забувають, що іменини їхнього малюка – це, перш за все, його свято. Багатогодинна метушня на кухні, столи, які ломляться від наїдків та випивки дорослих, бабусі й дідусі, тітоньки і дядечки, які постійно лізуть цілуватися, в’язані вовняні шкарпетки і светри – все це, звісно, чудо

... дитяча  територія
Звісно, ніхто не наказує вам виганяти з квартири кумів, сватів та швагрів. Нехай вони проголошують тости за іменинника, смакують котлетами й тушеною капустою. Але у іншій кімнаті обов’язково повинен бути невисокий столик з дитячими ласощами, з посудом, який не б’ється і оригі­нально оформленими наїдками на ньому. Якщо кімната у вас тільки одна, краще розділити святкування на „доросле” і „дитяче”.
Ідеальним варіантом для дитячих  забавок і „застілля” стане дитяче кафе. Головне не забути прикрасити його у найкращих святкових традиціях. Повітряні кульки, гірлянди, зображення мультяшних героїв на стінах та посуді, серпантин, конфеті – те, що треба. У Хмельницькому організувати дитяче свято можна в дитячих кафе „Вінні-Пух”,  „Тріумф” та „Острів скарбів”, ресторані швидкого харчування „Два гуся”, кав’ярнях „Малібу”, „Мак-Смак”. Замовлення, в середньому, обійдеться у суму від 40 до 80 гривень – залежно від того, з чого складатиметься святкова трапеза. Так, у дитячій кав’ярні „Вінні-Пух” крім різноманітних десертів замовити можна небагато: картоплю „фрі” з сосисками, пельмені, хот-доги або гамбургери. Проте й обійдеться це частування порівняно недорого – 300-350 гривень за 10 дітлахів. А ось, у „Двох гусях” з широким асортиментом запропонованих страв за цю ж кількість запрошених доведеться викласти приблизно 700-750 гривень.

... клоун,  фея  та  інші  казкові  герої
Їх можна замовити з найближчої газети з рекламними оголошеннями. Спілкування з клоуном не тільки подарує малюкові чимало позитивних емоцій, це ще й дуже корисно з пізнавальної точки зору. Часом клоунам вдається те, чого не можуть досягти батьки, запевняють психологи. Клоун, який має хорошу професійну підготовку, здатний підкоригувати поведінку малюка. Йому цілком під силу прищепити дитині інтерес до творчості. Тільки клоун зможе по-справжньому розвеселити вашого малюка і його гостей.
А ще, можна переодягнути винуватця торжества та його гостей у карнавальні костюми  (тільки про такий „дрес-код” обов’язково слід повідомити батьків запрошених заздалегідь). Костюм неважко створити власноруч, проте можна узяти й напрокат. Вбрання пірата, принцеси або Мальвіни для найменших діток обійдеться у суму від 35 гривень. Проте, знайти за ці ж гроші вбрання для десятирічних хлопчика або дівчинки у місцевих швачок й дизайнерів навряд чи вдасться. Готуйтеся викласти за нього, щонайменше, сотню гривень.


... ігри,  конкурси  та  призи
Готуючи свято, слід враховувати вікові особливості дітей. Малята швидко стомлюються, не можуть сидіти довго і утримувати увагу на чомусь одному. З ними можна провести найпростіші рухливі ігри. У дошкільників увага вже стійкіша і їм можна запропонувати ляльковий театр, ігри на  кмітливість і спритність, нескладні атракціони. Діти старшого віку активно беруть участь у підготовці і проведенні свята. Вони можуть органі­зувати невеличкий концерт, показати прості фокуси, проявляючи при цьому максимум відповідальності за доручену їм справу.
Слід поклопотатися і про призи для конкурсів – у їх придбанні теж повинна брати участь дитина. Бажано, щоб усі отримали однакову кількість подарунків. Переможці, звичайно, за перемогу, а усі інші – за участь. Разом із сином або дочкою можна зробити і запрошення. Адже навіть малюкові під силу приклеїти на листівку – квітку, метелика або сонечко, вирізані мамою чи татом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую