ye-logo.v1.2

Вихідні у Хмельницькому: афіша заходів на 11-13 травня

Культура 4462
Вихідними сумувати не доведеться
Вихідними сумувати не доведеться. Фото: kosovarja.al

Програма заходів.

У суботу в Хмельницькому відбудеться відкриття туристичного сезону. Містянам обіцяють історичний квест та віртуальну екскурсію містом, буде й парад живих скульптур. А вже в неділю місто відзначатиме День матері. На відвідувачів свята очікують  бібліотека і фотовиставка просто неба, фотозона, майстер-класи та виставки.

Крім того, цими вихідними відбудеться одразу кілька концертів відомих музичних гуртів. Vivienne Mort, Моторролла, Рэспубліка Паліна, КРУТЬ – усі вони запалюватимуть на різних сценах міста. Варто відвідати фестиваль джазової музики – концерти живої музики пройдуть просто неба.

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію "Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм", проект Олексія Коваля "Емалі: Історія.Україна.Світ". В обласному краєзнавчому музеї експонують колекцію вітрильників в пляшках Володимира Ящука. У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку фотографії про вояків УПА та ЗСУ «Об’єктивНА історія», а у дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва презентували виставку творчих робіт особливих дітей «Казковий світ».

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться цими вихідними у Хмельницькому.

П'ятниця (11 травня)

Фото: з архіву редакції

Великий сольний концерт "КРУТЬ"

Участь у концерті візьме Камерний оркестр Хмельницької обласної філармонії, диригент - Тарас Мартиник.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7.

Вартість: 60-150 гривень

Театральна комедія "Чоловік моєї дружини"

Хочете незвичайних емоцій? То вам сюди. Одного звичайного собі дня ви займаєтеся звичними справами, у двері дзвонять - на порозі незнайомець, який представився родичем вашої
дружини. Усе б то нічого, але згодом виявляється, що цей незнайомець не просто родич, а чоловік вашої дружини. Саме так, чоловік вашої дружини.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 110-290 гривень.

Фестиваль джазової музики «ДжазФест Поділля»

Відбудеться V фестиваль джазової музики за участю музичних колективів з Хмельницького, Києва, Вінниці та Одеси. Концерти живої музики пройдуть просто неба і подарують хмельничанам та гостям міста відомі джазові музиканти України та місцеві колективи. Хедлайтери фесту: Volga: funk, Julinoza, Oferjazzband, Квартет піаніста Олексія Пєтухова, гурт "The Hypnotunez". Спеціальний гість - Танок на майдані Конго з програмою "Джаз".

Коли: 11-12 травня о 15:00

Де: Сцена біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40, Сцена біля ТЦ "Дитячий світ", вул. Проскурівська, 4/3

Вартість: безкоштовно

Круглий стіл "Створення Зелених Шляхів на Хмельниччині"

Теми заходу: 1. Що таке Грінвейси. 2. Грінвейси у світі. 3. Потенційні території для створення ГВ. 4. Перші ГВ, які почали створюватися в Україні. 5. Етапність створення ГВ, учасники та їх роль. Спеціальний гість - Сергій Підмогильний - координатор розвитку мережі Зелених шляхів Української асоціації активного та екологічного туризму.

Коли: 12:00

Де: Агенція сталого розвитку "Астар", вул. Героїв Майдану, 38

Варість: безкоштовно

Презентація фотовиставки "Особливих дитят особливі матусі"

Відбудеться презентація фотовиставки "особливих дитят особливі матусі". У рамках проекту Центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді Хмельницької міської ради.

Коли: 13:00

Де: Хмельницька обласна бібліотека для дітей ім. Т. Г. Шевченка, вул. Свободи, 51

Вартість: безкоштовно

Концерт Рэспубліка Паліна

Рэспубліка Паліна - це акустика пошепки про довгі ночі і коротке літо, про те, що швидко забувається, і те, про що важко мовчати. Нове, старе, римоване, із прозорим акомпанементом і доброю журливістю.

Коли: 20:00

Де: Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва, вул. Володимирська, 103

Вартість: 100-120 гривень

English Speaking Club: Public Speaking

Ти боїшся виступати перед великою аудиторією? У багатьох опитуваннях страх говорити публічно найчастіше займає перші позиції. Долучайся і досліджуй разом, як побороти цей страх. Заодно і попрактикуєш публічне мовлення та ще й англійською.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Субота (12 травня)

 

Фото: з архіву редакції

Відкриття туристичного сезону "Відкрий своє місто"

Туристичний сезон відкривається! У програмі передбачено: 14.30 - офіційне відкриття туристичного сезону-2018 (вул. Проскурівська, 32); 15.00 - історичний квест та віртуальна екскурсія містом (вул. Проскурівська, 30); 15.00 - парад живих скульптур "Видатні постаті Проскурова-Хмельницького" (вул. Проскурівська); 16.00 - авторські інтерактивні лекції "Подорож містом у просторі та часі".

Коли: 14:30

Де: вул. Проскурівська

Вартість: безкоштовно

Концерт «Vivienne Mort»

«Vivienne Mort» вирушають у всеукраїнський тур на підтримку нового повноформатного альбому «Досвід». «Хочеш, щоб навколо всі любили, були вільні та щасливі - дай їм приклад. Це і буде твій досвід», - коротко прокоментувала вихід нового лонгплею вокалістка Даніела Заюшкіна.

Коли: 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість:150-250 гривень

Виступ гурту "Моторролла"

На честь дня народження гурту гурту виступлять для своїх шанувальників із програмою "Чумаки" - це сіль Подільської землі.

Коли: 22:00

Де: Арт-кафе "Диканька", вул. Подільська, 91/2

Ніч у бібліотеці

Темної травневої ночі, коли вулиці міста стихнуть, твої, стомлені від непосильного тягаря науки, друзі повлягаються спати... Ти не будеш спати цієї ночі! - так ефектно організатори розповідають про свій захід. На ніч у біліотеці вони приготували "ульотну" програму, тому варто прийти. Не забудьте захопити з собою солодощі, вони згодяться, коли годуватимете леприконів.

Коли: 21:00

Де: Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна, 33

Вартість: безкоштовно

Майстер-клас від джазмена Олексія Пєтухова

Знаний музикант, композитор, диригент біг-бенду Олексій Пєтухов проведе майстер-клас за традиціями фестивального руху.

Коли: 14:00

Де: Музична школа №1, вул. Проскурівська, 18

Вартість квитків: 40 гривень, для студентів музичного коледжу - 20 гривень

Дитяча вистава «Уроки матінки Кози»

Маленьких хмельничан запрошують на виставу за мотивами казки «Коза і семеро козенят». На ній малеча дізнається, як себе поводити, чому не потрібно відкривати двері сірому Вовкові і ще багато корисного.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-28 гривень

Неділя (13 травня)

 

Фото: Znaj.ua

Святковий захід "Так будь же ти благословенна, мамо!"

У програмі бібліотека просто неба, фотовиставка просто неба; фотозона; майстер-класи із декоративно-прикладного
мистецтва; виставка художніх робіт учнів класу інклюзивної освіти дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва; виставки художніх робіт.

Коли: 14:00

Де: Майдан біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, сквер ім. Т. Г. Шевченка, вул. Зарванська, 3

Вартість: безкоштовно

Святковий концерт "Образу матері вклонімося!"

До дня матері відбудеться святковий концерт, участь у якому беруть: квінтет "Mikst", гурт "Родина", гурт "Z...Грицьком", дует "Козачка"; солістки Майя Онищук, Олена Івасюк, Дар'я Коневега, Марина Клишната та соліст Микола Довгальов.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 50-60-70 гривень

Один день із життя особливих матусь

До Дня матері перезентують соціальний відеоролик "Один день із життя оосбливих матусь".

Коли: 12:00

Де: Кінотеатр ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Хмельницький відбір на рок-фестиваль "Тарас Бульба 2018"

У відборі візьмуть участь гурти: TEREN, Sova, V.O.L.T., Bugs&Bunny, НЕ ЛІЗЬ БО ВБ'Є, Штучне дихання, Lovets' Sniv, Zворотня Dія. Шляхом голосування журі відберуть 1 гурт.

Коли: 16:00

Де: Гастро-бар 7.62, вул. Грушевського, 62

Вартість: безкоштовно

Вистава комедії "Божевільна ніч, або №13"

Це комедія наших днів у двох діях. Здавалося б, цілком безневинна інтрижка помічника прем'єр-міністра і секретарки боса весь час загрожує перерости в скандал і, може, навіть у вбивство. Найважливіше тепер не допустити, аби про це хтось дізнався. Тому справиться з цим лише той, хто найшвидше знаходить правильні рішення і вміє викручуватися з будь-якої ситуації. Ця роль випала Джорджу Пігдену, що стало несподіванкою і для нього, і для всіх інших.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Дитяча вистава «Стійкий олов’яний солдатик»

Одному хлопчику на День Народження подарували 25 олов’яних солдатиків, один з яких був без ноги (на фабриці іграшок не вистачило олова). Але так сталося, що цей солдатик знаходить любов — прекрасну танцівницю. Та на йому заваді стає Троль, який говорить, що йому, без ноги, нічого задивлятися на красуню…

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-27 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»
Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщ о повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую